Avisos

Torroella, l’Estartit i alguns municipis de la rodalia trigaran dies a poder-se recuperar del sabotatge a les telecomunicacions

Les operadores treballen per restablir tots els serveis i els Mossos per determinar l'autoria de l’atac premeditat perpetrat amb radials

L'alcalde, Jordi Colomí, examinant aquest matí les instal·lacions sabotejades.
L'alcalde, Jordi Colomí, examinant aquest matí les instal·lacions sabotejades.

15.08.2023

Torroella, l’Estartit i diversos municipis de l’entorn trigaran dies a poder restablir la plena normalitat en els serveis de telecomunicacions (telefonia, ràdio i televisió) atesa la magnitud del sabotatge perpetrat diumenge a la nit al centre emissor de Rocamaura. Aquest matí, l’alcalde, Jordi Colomí, acompanyat de tècnics municipals i Policia Local ha volgut comprovar de primera mà quina era la situació i, lamentablement, ha pogut certificar que l’atac “intencionat i premeditat”, com el que dijous es va produir a la Garrotxa i el cap de setmana a l’Alt Empordà, ha estat de gran envergadura. Els responsables del sabotatge van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats en aquest centre emissor. Els mateixos autors, després d’actuar a Rocamaura, van baixar fins al nucli de l’Estartit i van seccionar el cablejat de l’antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Atesa la magnitud de la incidència, l’alcalde va activar el comitè municipal de crisi per avaluar la situació i fer-ne seguiment des del primer moment. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’ha posat en contacte amb el Govern de la Generalitat, els Mossos i les companyies afectades per investigar els fets i procedir a la reparació de l’avaria al més aviat possible. Els Mossos estan investigant aquestes accions de sabotatge de les quals es desconeix el mòbil i quina intenció tenien ja que no s’ha produït robatori de material.

L’alcalde, Jordi Colomí, recorda que ens trobem en l’època de l’any amb major ocupació del municipi i que aquest “atac” està comportant una important afectació a veïns, residents, visitants i activitats econòmiques. Els danys són de tanta consideració que han afectat serveis de tot el municipi i de pobles del voltant. Avança, a més, que tot que els tècnics de les diverses companyies afectades han anat treballant per a poder recuperar la normalitat al més aviat possible, la plena normalitat encara trigarà uns dies a arribar.

Consells per als usuaris

Els serveis de fibra òptica han quedat fora d’aquesta avaria, la qual cosa permet utilitzar el senyal WIFI. Tant en edificis municipals com a la majoria de bars i hotels aquest servei no està afectat i permet fer trucades per Internet. D’altra banda, també funciona la xarxa 5G que permet als cel·lulars actuar com a punt d’accés a Internet. Tampoc s’ha vist afectada la xarxa municipal Wifi4E. En aquest enllaç podeu consultar-ne els punts de connectivitat https://goo.su/lqFjfW

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis