Avisos

Empesca't hissa la bandera Q de Qualitat Turística a la Platja de l'Estartit

La Platja Gran renova un segell de qualitat que té des del 2010

Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit
Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit
Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit
Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit
Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit
Hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja de l'Estartit

14.07.2023

El projecte Empesca't ha estat l'escollit enguany per hissar la bandera Q de Qualitat Turística a la Platja Gran de l'Estartit en un acte celebrat aquest divendres al matí. L'ensenya certifica la bona qualitat ambiental i de serveis de la platja i cada any l'hissa una personalitat o col·lectiu que ha destacat per la seva contribució al municipi.

Amb aquesta acció simbòlica, les regidories de Gestió Costanera i Platges, i de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes han volgut reconèixer la feina del col·lectiu per valorar la pesca artesanal i el producte local.

Empesca't reivindica la pesca artesanal de proximitat

Empesca't és una marca de qualitat dels productes de pesca artesanal de l'Estartit i l'Escala, regulada, gestionada i certificada per l'associació d'Arts Menors Costa Brava.

El soci d'Empesca't i president de la Confraria de Pescadors de l'Estartit, Joan Massagué, ha agraït el reconeixement que aquest acte suposa pel seu projecte i ha manifestat la voluntat de fer-lo créixer. Alhora, ha destacat que vendre el peix que es pesca a l'Estartit a l'Estartit "és el més lògic".

Empesca't s'uneix enguany a col·lectius reconeguts com el personal sanitari que va treballar durant la pandèmia de Covid-19, el Festival Ítaca o el projecte Sèpia per citar alguns exemples dels darrers anys.

Agraïment al personal municipal

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Jordi Roura, ha posat de manifest la importància de tenir aquest tipus de certificacions i que això "avala la bona feina que s'està fent". Ha agraït la tasca del personal municipal que treballa per fer que la platja i passeig Marítim de l'Estartit siguin reconeguts com a espais de qualitat i els ha animat a mantenir “el llistó ben alt i millorar en tot el que es pugui”.

El president de l'EMD, Genís Dalmau, ha agraït la feina de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per mantenir les inversions a la platja i la feina feta pels serveis municipals per aconseguir aquest reconeixement. També ha volgut felicitar Empesca't per la seva tasca de promoció del peix de proximitat i per apostar per la venda directa del que es pesca a l'Estartit.

Per la seva banda, l'alcalde Jordi Colomí, ha assegurat que la Bandera Q de Qualitat avala la bona feina feta pels serveis municipals i ha valorat que a "la platja més gran de l'Estartit" la gent es senti "segura" i es "respecti el medi ambient".

Pel que fa a Empesca't Colomí ha indicat que es tracta d'un "projecte que ens arrela al territori" i que "lliga" amb les polítiques de sostenibilitat que impulsen l'Ajuntament i l'EMD. També ha assegurat que s'impulsa un producte de qualitat que beneficia tant al turisme com la gent que viu tot l'any al municipi.

Una bandera que certifica la qualitat excel·lent de la platja

La bandera Q de Qualitat Turística és un prestigiós certificat que concedeix la Secretaria d'Estat de Turisme i gestiona l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). S'atorga a aquelles platges que compleixen amb la norma UNE 187001 i superen estrictes controls i requisits que tenen en compte qüestions com la netedat de l'aigua, la seva aptitud pel bany, les condicions higièniques de la sorra i serveis de la platja, els serveis de seguretat i vigilància i la facilitat d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.

La Platja Gran de l'Estartit disposa de diversos segells que certifiquen la qualitat de l'aigua, sorra i els seus serveis. Des del 2006 té el Sistema Integrat de Gestió de la Qualitat i Medi Ambient (SIGQMA) i des del mes de juny del 2004 s'ha estat treballant amb el pla de qualitat de les platges aplicant el Reglament europeu EMAS i les normes ISO i ISO 9001.

La bandera Q de Qualitat Turística oneja a l'Estartit de forma ininterrompuda des del 2010.

Una platja amb tots els serveis

La Platja Gran és la platja principal de l'Estartit i disposa de guinguetes, passarel·les d'accés a les platges, serveis de gandules, para-sols i activitats aquàtiques, vigilància i facilitat d'accés per a persones amb mobilitat reduïda amb cadires amfíbies i muletes, servei d'assistència al bany, i baranes i línies de vida.
 

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis