Avisos

Es crea la Taula Nacional de l'Aigua, amb la presència de l'Alcalde de Torroella de Montgrí

27.06.2023

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, va assistir ahir a la creació de la Taula Nacional de l’Aigua, al Palau de Pebralbes de Barcelona.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va constituir ahir la Taula Nacional de l’Aigua amb tots els agents implicats en garantir una gestió eficient dels recursos hídrics. La taula la formen una trentena d’entitats, entre administracions, agrupacions agràries, sindicats, organitzacions empresarials, ambientals, turístiques, de recerca i socials.

L’Alcalde hi va assistir com a president de la Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, que defensa i agrupa els interessos de 41 municipis de les comarques gironines i de diferents sectors com l’agricultura, ramaderia, turisme, etc.

Els objectius que s’ha marcat el nou òrgan de participació nacional és treballar conjuntament per construir les bases i els usos de la gestió de l’aigua a Catalunya, davant el context d’escassetat d’aigua.  

Jordi Colomí ha defensat que «La Taula Nacional de l’Aigua és una reivindicació de gran part del territori des de fa molts anys. I molt especialment des de les últimes sequeres del 2008. Sempre, des dels sectors que més han rebut els efectes de la sequera, hem tingut la sensació de que no s’ha planificat prou en aquests últims anys i que hem tornat a repetir una sequera sense tenir les previsions necessàries per minimitzar-ne els seus efectes. Sembla que ara això comença a canviar i esperem que la feina que ha de fer aquesta Taula representi un canvi definitiu en la gestió de l’aigua al nostre país. Qüestions com la sobreexplotació del Ter, que tant ens afecta al Baix Ter, seran claus en el tractament de les possibles solucions.»

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis