Avisos

Torroella de Montgrí rep noves obres del fons d'art del prestigiós violoncel·lista Radu Aldulescu

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut violoncel·lista i pedagog italià d'origen romanès Radu Aldulescu (1922-2006), que havia viscut al municipi i estava estretament vinculat durant anys al Festival de Música de Torroella de Montgrí. Les obres han estat cedides en donació per la filla de l’intèrpret, Rodica Aldoux, que ha mantingut la seva vinculació física i emocional amb el territori i ha decidit deixar al municipi aquestes obres de la seva propietat.

La col·lecció inclou 23 obres d’art de diferents artistes i tècniques. La donació s'ha formalitzat, fins a la data, en tres entregues. La primera va ser acceptada el febrer de 2020, la segona el juny de 2021 i ara se n'ha formalitzat la tercera. La filla d'Alduescu ha manifestat la intenció de fer una nova donació d'obres. En aquesta tercera donació s'hi inclouen, entre d'altres, obres d'Antoni Pitxot, Iliana Haber, Modest Roldán, a banda de diversos llibres i catàlegs.

La signatura del conveni s'ha fet al despatx d'Alcaldia. Hi han assistit l'alcalde, Jordi Colomí, i les regidores de Patrimoni Cultural i Museu de la Mediterrània, Pilar Valls, i de Cultura, Roser Font. L'alcalde i les regidores han aprofitat per intercanviar impressions amb Rodica Aldoux, reiterar-li de nou el seu agraïment per la mostra de generositat que està tenint amb el municipi i manifestar-li el seu interès de mostrar públicament el fons en una exposició per tal de donar-lo a conèixer i que tothom que ho desitgi en pugui gaudir.

29.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de dilluns 2 d'octubre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

27.09.2023

Aquesta setmana han iniciat les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat a Can Castells, a la plaça de la Vila, 6. Aquesta actuació... (Llegir més)

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis