Avisos

Torroella de Montgrí rep noves obres del fons d'art del prestigiós violoncel·lista Radu Aldulescu

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut violoncel·lista i pedagog italià d'origen romanès Radu Aldulescu (1922-2006), que havia viscut al municipi i estava estretament vinculat durant anys al Festival de Música de Torroella de Montgrí. Les obres han estat cedides en donació per la filla de l’intèrpret, Rodica Aldoux, que ha mantingut la seva vinculació física i emocional amb el territori i ha decidit deixar al municipi aquestes obres de la seva propietat.

La col·lecció inclou 23 obres d’art de diferents artistes i tècniques. La donació s'ha formalitzat, fins a la data, en tres entregues. La primera va ser acceptada el febrer de 2020, la segona el juny de 2021 i ara se n'ha formalitzat la tercera. La filla d'Alduescu ha manifestat la intenció de fer una nova donació d'obres. En aquesta tercera donació s'hi inclouen, entre d'altres, obres d'Antoni Pitxot, Iliana Haber, Modest Roldán, a banda de diversos llibres i catàlegs.

La signatura del conveni s'ha fet al despatx d'Alcaldia. Hi han assistit l'alcalde, Jordi Colomí, i les regidores de Patrimoni Cultural i Museu de la Mediterrània, Pilar Valls, i de Cultura, Roser Font. L'alcalde i les regidores han aprofitat per intercanviar impressions amb Rodica Aldoux, reiterar-li de nou el seu agraïment per la mostra de generositat que està tenint amb el municipi i manifestar-li el seu interès de mostrar públicament el fons en una exposició per tal de donar-lo a conèixer i que tothom que ho desitgi en pugui gaudir.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis