La Fundació Philippe Cousteau comença a impartir a Torroella i a l’Estartit els primers cursos del futur Institut d’Estudis de la Mar

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el primer dels cursos del que ha de ser el futur Institut d’Estudis de la Mar. Aquest centre formatiu s’emmarca dins del projecte d’implantació al municipi de la seu científica central mundial de l’entitat, un projecte que es va presentar i signar públicament el passat 28 de febrer a l’Espai Ter. Aquest projecte veu la llum gràcies a l’entesa que l’entitat sense ànim de lucre ha assolit amb la Fundació Mascort, que ha cedit l’espai dels Jocs de l’Estartit, i també amb el consistori. La instal·lació es començarà a construir properament i la previsió és que s’inauguri d’aquí a dos anys. Els cursos del futur Institut d’Estudis de la Mar s’impartiran, provisionalment, a l’Aula del Museu de la Mediterrània.

El curs que s’està impartint és el de Patró portuari, una formació que habilita l’alumnat a governar qualsevol classe d’embarcació professional, fer guàrdia de navegació segura, controlar el bon funcionament d’un buc i la cura de les persones a bord. Va dirigit a totes les persones que pretengui exercir de patró de bucs mercants amb arqueig brut no superior a 100 GT, fins a 3 milles d’un port o abric i fins a 150 passatgers.

Amb aquest curs, la Fundació ha donat el primer pas en el desplegament del seu projecte d’Institut d’Estudis de la Mar, un centre que ha d’acollir cicles de formació professional relacionats amb la nàutica. D’altres cursos programats són: formació bàsica en seguretat, Operador restringit i general del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima (SMSSM), Certificat de vaixells de passatge, bots de rescat ràpid, embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids. L’Institut, que portarà el nom de Philippe Cousteau, el dirigirà el professor doctor Jaume Rodrigo, de la Facultat de Nàutica de Barcelona i de la UPC, reconegut advocat especialitzat en dret marítim. Les pràctiques de navegació relacionades amb les formacions es faran a l’Estartit

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis