Avisos

Inicien els preparatius per a les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí. L’actuació comportarà una inversió de prop de 3 milions d’euros i està finançada amb el fons europeu REACT-UE. Gràcies a aquesta reivindicada i molt necessària actuació, el CAP gairebé doblarà la superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m2 on s’ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ampliació es preveu en dues plantes: a la planta baixa s’ubicarien els espais dedicats a l’atenció assistencial, i el primer pis es destinaria a espais de treball, àrea de personal i una sala d’educació sanitària.

La proposta d’ampliació i remodelació de l’equipament és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb l’objectiu d’adequar l’equipament a les necessitats derivades del creixement de població i del nombre de professionals. Els treballs es preveu que estiguin enllestits a finals d'any. Durant aquest període no es podrà utilitzar l'aparcament annex.

Per a l’ampliació, s’ocuparà un àmbit enjardinat annex i part de l’aparcament descobert, que serà desplaçat en el propi emplaçament. Mantindrà la capacitat actual i respectarà l’espai destinat a Heliport.

Vint anys en funcionament
El CAP de Torroella de Montgrí va començar a prestar assistència a mitjans del 2002 i, des de la seva obertura fins l’actualitat, hi ha hagut un increment de la població empadronada del 31,45%. A més, els municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella reben molts visitants durant l’estiu i caps de setmana, de tal manera que la població de la zona creix considerablement en períodes estacionals. Tot plegat repercuteix en un augment de l’activitat assistencial. Durant el 2021 es va registrar un total de 143.210 visites, un increment del 44% respecte l’any 2003.

Pel que fa a la plantilla laboral, també ha augmentat el nombre de professionals que hi treballen i s’ha doblat en els últims quinze anys. A més, durant la pandèmia s’han incorporat nous perfils professionals, com gestors COVID, els referents escolars COVID (RECO) i nou personal administratiu, de manera que s’ha evidenciat la necessitat de disposar de més espai assistencial així com àrees de treball i espais personals per als treballadors.

Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí
El CAP de Torroella de Montgrí és el principal equipament de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, des d’on es presten serveis assistencials a uns 15.000 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que durant l'estiu, la població mòbil/turística es triplica. L'ABS està gestionada per la Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE) i també incorpora els consultoris de l’Estartit, Verges, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis