Avisos

Inicien els preparatius per a les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí. L’actuació comportarà una inversió de prop de 3 milions d’euros i està finançada amb el fons europeu REACT-UE. Gràcies a aquesta reivindicada i molt necessària actuació, el CAP gairebé doblarà la superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m2 on s’ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ampliació es preveu en dues plantes: a la planta baixa s’ubicarien els espais dedicats a l’atenció assistencial, i el primer pis es destinaria a espais de treball, àrea de personal i una sala d’educació sanitària.

La proposta d’ampliació i remodelació de l’equipament és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb l’objectiu d’adequar l’equipament a les necessitats derivades del creixement de població i del nombre de professionals. Els treballs es preveu que estiguin enllestits a finals d'any. Durant aquest període no es podrà utilitzar l'aparcament annex.

Per a l’ampliació, s’ocuparà un àmbit enjardinat annex i part de l’aparcament descobert, que serà desplaçat en el propi emplaçament. Mantindrà la capacitat actual i respectarà l’espai destinat a Heliport.

Vint anys en funcionament
El CAP de Torroella de Montgrí va començar a prestar assistència a mitjans del 2002 i, des de la seva obertura fins l’actualitat, hi ha hagut un increment de la població empadronada del 31,45%. A més, els municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella reben molts visitants durant l’estiu i caps de setmana, de tal manera que la població de la zona creix considerablement en períodes estacionals. Tot plegat repercuteix en un augment de l’activitat assistencial. Durant el 2021 es va registrar un total de 143.210 visites, un increment del 44% respecte l’any 2003.

Pel que fa a la plantilla laboral, també ha augmentat el nombre de professionals que hi treballen i s’ha doblat en els últims quinze anys. A més, durant la pandèmia s’han incorporat nous perfils professionals, com gestors COVID, els referents escolars COVID (RECO) i nou personal administratiu, de manera que s’ha evidenciat la necessitat de disposar de més espai assistencial així com àrees de treball i espais personals per als treballadors.

Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí
El CAP de Torroella de Montgrí és el principal equipament de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, des d’on es presten serveis assistencials a uns 15.000 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que durant l'estiu, la població mòbil/turística es triplica. L'ABS està gestionada per la Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE) i també incorpora els consultoris de l’Estartit, Verges, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

29.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de dilluns 2 d'octubre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

27.09.2023

Aquesta setmana han iniciat les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat a Can Castells, a la plaça de la Vila, 6. Aquesta actuació... (Llegir més)

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis