Avisos

Cala Montgó revalida per tretzè any consecutiu la Bandera Blava

L'ensenya certifica el bon estat ambiental i de serveis de la platja torroellenca

Imatge aèria de Cala Montgó
Imatge aèria de Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i l'excel·lència dels seus serveis.

En el conjunt del país, 95 platges han estat reconegudes amb la bandera blava, 28 de les quals a la Costa Brava. Això significa poc més de 18 quilòmetres de platges.

Un guardó amb reconeixement internacional

Les banderes blaves són entregades per la Fundació per a l'Educació Ambiental que analitza i valora la gestió ambiental de les platges, la seguretat de les zones de bany, la prestació de serveis i la informació que es dóna. També la qualitat de l'aigua que ha de ser excel·lent per obtenir el reconeixement. Aquest judici el fa un grup de 69 persones on hi ha representades les diferents administracions públiques, fundacions mediambientals i persones expertes en la matèria.

Aquests reconeixements són valorats en l'àmbit internacional i tenen reconeixement en una quarantena de països del món.

El port de l'Estartit, també té bandera blava

En el cas de Torroella de Montgrí, Cala Montgó va aconseguir per primera vegada el reconeixement el 2008 i l'ha mantingut ininterrompudament des del 2010.

Pel que fa als ports esportius, 24 ports catalans han estat certificats amb bandera blava, un dels quals, el de l'Estartit.
L'Estat Espanyol és líder mundial en banderes blaves al món, amb un total de 729, seguit de Grècia i de Turquia.

Aposta pel turisme de qualitat i la sostenibilitat

El regidor de Gestió Costanera, Marc Calvet ha afirmat que la distinció és "un reconeixement"  al treball en pro de la sostenibilitat "que fa anys que s'està fent al municipi" mentre que la regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha valorat que guardons com aquest certifiquen l'aposta del municipi per situar-se "en el mapa del turisme de qualitat".

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis