Avisos

Cala Montgó revalida per tretzè any consecutiu la Bandera Blava

L'ensenya certifica el bon estat ambiental i de serveis de la platja torroellenca

Imatge aèria de Cala Montgó
Imatge aèria de Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i l'excel·lència dels seus serveis.

En el conjunt del país, 95 platges han estat reconegudes amb la bandera blava, 28 de les quals a la Costa Brava. Això significa poc més de 18 quilòmetres de platges.

Un guardó amb reconeixement internacional

Les banderes blaves són entregades per la Fundació per a l'Educació Ambiental que analitza i valora la gestió ambiental de les platges, la seguretat de les zones de bany, la prestació de serveis i la informació que es dóna. També la qualitat de l'aigua que ha de ser excel·lent per obtenir el reconeixement. Aquest judici el fa un grup de 69 persones on hi ha representades les diferents administracions públiques, fundacions mediambientals i persones expertes en la matèria.

Aquests reconeixements són valorats en l'àmbit internacional i tenen reconeixement en una quarantena de països del món.

El port de l'Estartit, també té bandera blava

En el cas de Torroella de Montgrí, Cala Montgó va aconseguir per primera vegada el reconeixement el 2008 i l'ha mantingut ininterrompudament des del 2010.

Pel que fa als ports esportius, 24 ports catalans han estat certificats amb bandera blava, un dels quals, el de l'Estartit.
L'Estat Espanyol és líder mundial en banderes blaves al món, amb un total de 729, seguit de Grècia i de Turquia.

Aposta pel turisme de qualitat i la sostenibilitat

El regidor de Gestió Costanera, Marc Calvet ha afirmat que la distinció és "un reconeixement"  al treball en pro de la sostenibilitat "que fa anys que s'està fent al municipi" mentre que la regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha valorat que guardons com aquest certifiquen l'aposta del municipi per situar-se "en el mapa del turisme de qualitat".

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis