Avisos

La Policia Local fa un curs de reciclatge en l’ús de desfibril·ladors i suport vital bàsic

03.05.2023

La plantilla de la Policia Local de Torroella de Montgrí està realitzant una formació de reciclatge en Suport Vital Bàsic i l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). El taller teoricopràctic s'emmarca dins les activitats de formació contínua del cos, un programa que es desplega durant  tot l'any per millorar els coneixement i les competències dels agents en diferents matèries. Aquest matí ha realitzat la formació la meitat de la plantilla i la setmana vinent, l'altra meitat.

Els DEA són aparells electrònics portàtils que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria, permetent dur a terme una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona en aturada cardiorespiratòria minuts abans que arribi l'ajut professional. En una emergència sanitària, els primers minuts són primordials i els agents de policia n’acostumen a ser els primers a intervenir-hi, per la qual cosa han d’estar capacitats per fer-se càrrec de la situació fins a l'arribada dels serveis sanitaris. La possibilitat d'utilització d'un DEA abans de l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) redueix a la meitat les complicacions per aturada cardíaca. Cal tenir en compte que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquestes, destaca la mort sobtada cardíaca.

La Policia Local de Torroella de Montgrí disposa de 4 aparells DEA en els seus vehicles. Així mateix, a la via pública n'hi ha sis (tres a Torroella i tres a l'Estartit) instal·lats per Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, en el marc del projecte Girona, territori cardioprotegit. El passat mes de juny, dos agents van aconseguir va aconseguir reanimar una jove de 27 anys de l'Estartit que es trobava en aturada cardiorespiratòria.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis