Avisos

L'Auditori Espai Ter es confirma com a dinamitzador cultural i econòmic de Torroella de Montgrí

Va tancar el 2022 amb el major nombre d’activitats i espectadors, i amb un notable impacte econòmic al territori

28.04.2023

L'Espai Ter va tancar el 2022 amb un total de 156 activitats i 38.494 espectadors i usuaris, el major nombre de la seva història, i un impacte econòmic mínim real al territori de 188.330 euros. El balanç que recull la memòria anual de la passada temporada mostrA una continuïtat a l’alça en el desenvolupament del projecte i permet constatar el salt qualitatiu i quantitatiu que l'han convertit en una referència cultural del territori.

En total, l'Auditori Teatre Espai Ter va estar ocupat i amb activitat 175 dies, xifra que també inclou les complexes tasques de muntatge i desmuntatge que comporten alguns espectacles. En aquest sentit, la seva polivalència i capacitat d'adaptació s'ha demostrat com una altra de les fortaleses de l'equipament, ja que permet acollir i programar una gran diversitat d'espectacles o esdeveniments, com fires, congressos o presentacions.

El 95 % de l'activitat programada va correspondre a activitats de música i d'arts escèniques, la major part de caràcter professional. En aquest sentit, cal destacar que l'Espai Ter forma part del programa estatal PLATEA que ha permès programar  grans produccions amb una despesa molt reduïda, com va ser l'any passat les obres "Entre copas" i "Los pazos de Ulloa".

A banda de la programació pròpia, des de l'Espai Ter es va continuar fent un intens treball de col·laboració amb festivals de l'entorn com el Temporada Alta, Ítaca, Black Music Festival, FIMAG, Festival de Torroella o el SOC, Festival de Dansa Urbana i Fusió.

Una altra de les potes que es va continuar reforçant va ser la proposta educativa. L’Espai Ter és un dels centres més actius de les comarques gironines en clau educativa. Els nois i noies d’avui seran els futurs espectadors de demà i amb aquesta mirada l’equipament treballa per fer de la música i les arts escèniques un element d’enriquiment en el dia a dia de la ciutadania. El curs escolar 2021-2022 han passat un total de 7.8000 per l'Aula de l'Espai Ter. També cal destacar el desenvolupament amb molt èxit del projecte Connectats per Teatre, en aliança amb el CEIP Guillem de Montgrí, adreçat als alumnes de 5 i l'acolliment del projecte participatiu Cantania amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà.

L’Espai Ter continua essent un centre de suport a la creació de nous projectes a l’àmbit de la música i les arts escèniques. L'any passat es va concedir el IV Premi Espai Ter de Música a Manel Camp, un dels referents de la música jazz catalana, i va va col·laborar en la cocreació de l'obra teatral Sempre viva, una ficció administrativa, de Grop Teatre.

Pel que fa a nous projectes, el 2022 esv a organitzar la primera edició del Festiva SOC de Dansa Urbana i Fusió, que vol esdevenir una plataforma de suport a companyies amateurs i semiprofessionals.

En aliança amb l’empresa Giropoma es va portar a terme la II a Gala Pro Baix Ter que va reconèixer la tasca de les ADF Montgrí i Puig Segalar.

Pel que fa al perfil dels espectadors, el 82,73% dels espectadors són de les comarques del Baix Empordà, Gironès i Alt Empordà (1 de cada 4 espectadors són del municipi de Torroella de Montgrí) i s'ha conclòs que el 35,2%, 1 de cada 3, (16% any 2021), utilitzen els serveis de restauració del municipi a causa de la seva assistència a l’Espai Ter.

El regidor de l'Espai Ter, Josep Martinoy, argumenta que «L’Espai Ter, amb el seu propòsit de “construir escenaris de benestar”, és una autèntica capsa d’oportunitats per a les persones del municipi i de Catalunya. Les múltiples activitats que s’hi desenvolupen son un bon exemple d’un projecte amb una alta rendibilitat cultural i social:  programació estable tot l’any, els seus tres programes educatius, la Gala Pro Baix Ter, el Premi Espai Ter de Música, el Festival de Torroella, FIMAG, el Festival SÓC, Temporada Alta, Itaca i Black Music. La seva diversitat funcional permet posar-se també al servei d’altres activitats importants per al municipi com la Fira de Sant Andreu i la recent Gala dels 40 anys amb la Llar de Jubilats del Recer.»

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua avançant en el camí cap a la transició energètica i en el desplegament del pla de renovació de... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de l'empresari  Martí Alaball i Paguina, Medalla del Montgrí 1987, i vol... (Llegir més)

04.06.2024

(07.06.24) Actualització: El proper dilluns 11 de juny de 2024 es realitzaran els treballs de pintura del ferm de l'aparcament del Centre d'Atenció... (Llegir més)

03.06.2024

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos a les escoles bressol municipals, de... (Llegir més)

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis