Avisos

El SOC Festival de dansa urbana i fusió surt al carrer aquest dissabte amb exhibicions i activitats gratuïtes

L’espectacle central tindrà lloc a l’Espai Ter amb més de 200 participants, la majoria adolescents, de companyies de dansa amateurs o semiprofessionals de tot Catalunya

22.03.2023

El Festival SÓC de Dansa Urbana i Fusió, que se celebrarà el pròxim 25 de març a Torroella de Montgrí, ampliarà en aquesta segona edició la seva programació amb un programa d’activitats a l’espai públic. Durant el matí, de les 11 a les 13.30 h, tindran lloc diverses activitats a la plaça de la Vila amb l’actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella, una classe oberta de swing i diverses actuacions de dansa urbana, així com activitats lúdiques i d’animació que pretenen promoure la divulgació de la dansa urbana.

L’espectacle central del festival tindrà lloc el mateix dia 25 de març, a les 19.30 h, a l’Auditori Teatre Espai Ter, amb la participació de més de 200 ballarins i ballarines de companyies, la majoria adolescents, de dansa amateurs o semiprofessionals de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Fusionant danses urbanes amb altres estils, com la dansa contemporània, el públic podrà gaudir de les innovadores coreografies d’aquestes companyies: Dancescape, Dreamers, Boogie Squad, Fabulous Funkers, SN Company, Be Human Then Dancer, Komorebi, KiDancers, Tempo Centre de Dansa, The Wonders i Ke-Rule Dance Company. Les entrades per aquest espectacle estan pràcticament exhaurides i només en queden una cinquantena.

Visibilitzar el talent emergent
El festival manté el seu esperit inicial d’esdevenir una plataforma on les companyies de dansa amateurs o semiprofessionals mostrin al públic la creativitat dels seus joves ballarins i ballarines, tot donant a conèixer la seva proposta artística. Un nou espai d’exhibició que vol donar suport i visibilitzar el jove talent emergent que no disposa de prous oportunitats per mostrar la qualitat de les seves peces. Alhora, el SÓC pretén oferir al públic una emocionant experiència cultural a través d’aquesta disciplina artística. De fet, la nova programació a l’espai públic pretén precisament acostar el treball d’aquests artistes a un major nombre de persones.

La clausura de la segona edició del festival SÓC anirà a càrrec de la companyia professional de danses urbanes Kampai. Aquest col·lectiu de ballarins i ballarines s’ha consolidat com una formació de referència en dansa urbana a casa nostra i les seves peces s’han programat a festivals com el Sismògraf d’Olot o el HOP de Barcelona. L’any 2020 van rebre el primer premi en dansa urbana al Certamen Internacional de Coreografía de Burgos - New York.

El festival està impulsat per l’Espai Ter i tres centres de dansa de les comarques gironines: Like a Dream Centre de dansa de Jèssica Cuenca, de Riudellots de la Selva; Tempo centre de dansa de Laura Rovira, de Vilobí d’Onyar, i Wondernow - La nau del moviment de Susanna Ros, de Santa Coloma de Farners.

Aposta per la dansa
La celebració d’aquest esdeveniment forma part de la línia estratègica de l’Auditori Teatre Espai Ter de fomentar l’exhibició i consum de dansa amb la voluntat de promoure aquesta disciplina artística entre tota mena de públics. L’equipament s’ha fixat com a objectiu acollir propostes de qualitat amb la voluntat d’esdevenir, a mitjà i llarg termini, un espai de referència en la programació de propostes d’aquest àmbit.  

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis