Avisos

Arrenca el procés d'elaboració del nou Pla Estratègic de Turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La redacció d'aquest pla és una de les línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat i regirà la Destinació pels pròxims sis anys

Una família observa les Illes Medes des de La Pletera
Una família observa les Illes Medes des de La Pletera
Dos caiaquistes al Cap de la Barra
Dos caiaquistes al Cap de la Barra
Gent practicant Ioga a la platja amb les Illes Medes de fons
Gent practicant Ioga a la platja amb les Illes Medes de fons
Dues noies prenen una copa davant del Cinema Montgrí
Dues noies prenen una copa davant del Cinema Montgrí

23.03.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla Estratègic de Turisme que serà el seu full de ruta pel període 2024-2030. La seva redacció és una de les línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat Turística que s'està desenvolupant al municipi i per fer-ho s'ha contractat una empresa especialitzada que, per començar, s'encarregarà de realitzar entrevistes personalitzades a diferents agents del sector turístic.

En la línia estratègica número 6 del Pla de Sostenibilitat es marca com a objectiu revisar els models de cooperació publico-privats en la gestió de la destinació turística, amb especial èmfasi en la participació de la ciutadania i el teixit empresarial del municipi.

L'empresa escollida és PAX# Genuine Tourism Advisors

L'empresa escollida per elaborar el Pla Estratègic de Turisme és PAX# Genuine Tourism Advisors. Una companyia catalana amb una àmplia experiència en aquest tipus de projectes i en gestió de Plans de Sostenibilitat per administracions i consorcis locals, supramunicipals, nacionals i estatals.

Personal tècnic de l'Ajuntament i de l'empresa ja han fet la primera reunió de treball on s'ha acordat la metodologia i calendari que caldrà seguir.

Un pla que s'elaborarà amb sis fases i participació ciutadana

L'elaboració del Pla Estratègic de Turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit tindrà sis fases en les quals s'identificaran els actors clau en la gestió de la Destinació Turística, s'analitzarà la seva situació actual amb la participació i consens d'aquests actors, es farà una proposta estratègica de cap on s'ha d'encaminar la destinació turística, s'identificaran accions concretes per fer i s'establiran els mecanismes de control que permetran monitorar si s'estan complint els objectius del pla.

Per tal d'encarar totes aquestes fases s'analitzaran les dades turístiques que generen Torroella de Montgrí i l'Estartit, es faran entrevistes amb profunditat a diferents agents del sector turístic, es faran consultes via formularis tant a la ciutadania com al sector privat i s'organitzaran 3 tallers participatius.

Contacte amb agents turístics

En les pròximes setmanes l'empresa que està elaborant el pla contactarà amb diferents agents turístics del municipi per fer-los enquestes i entrevistes.

Està previst que la diagnosi de la situació de la festinació turística estigui elaborada el mes de juny, les principals línies estratègiques de futur al setembre, i les accions concretes a desenvolupar en el marc d'aquestes línies a l'octubre.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, anima el sector turístic del municipi a participar en la redacció d’aquest pla que ha de servir perquè Torroella de Montgrí i l’Estartit segueixi fent passos endavant en matèria de turisme i consolidi la bona feina de posicionament turístic que s’ha fet en els darrers anys.

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l’Estartit és un projecte estratègic municipal que té com a objectiu consolidar i donar un nou impuls al treball transversal de regeneració de la destinació que s’està desplegant des de fa tres dècades, a partir de la valorització del territori i la promoció de la cultura.

Està impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de l'Estat Espanyol amb la participació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

En el marc d'aquest pla s'estan executant 29 projectes i accions agrupats en 16 actuacions de millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals. La inversió global és de 3,6 milions d'euros.  

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis