Avisos

Arrenca el procés d'elaboració del nou Pla Estratègic de Turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La redacció d'aquest pla és una de les línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat i regirà la Destinació pels pròxims sis anys

Una família observa les Illes Medes des de La Pletera
Una família observa les Illes Medes des de La Pletera
Dos caiaquistes al Cap de la Barra
Dos caiaquistes al Cap de la Barra
Gent practicant Ioga a la platja amb les Illes Medes de fons
Gent practicant Ioga a la platja amb les Illes Medes de fons
Dues noies prenen una copa davant del Cinema Montgrí
Dues noies prenen una copa davant del Cinema Montgrí

23.03.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla Estratègic de Turisme que serà el seu full de ruta pel període 2024-2030. La seva redacció és una de les línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat Turística que s'està desenvolupant al municipi i per fer-ho s'ha contractat una empresa especialitzada que, per començar, s'encarregarà de realitzar entrevistes personalitzades a diferents agents del sector turístic.

En la línia estratègica número 6 del Pla de Sostenibilitat es marca com a objectiu revisar els models de cooperació publico-privats en la gestió de la destinació turística, amb especial èmfasi en la participació de la ciutadania i el teixit empresarial del municipi.

L'empresa escollida és PAX# Genuine Tourism Advisors

L'empresa escollida per elaborar el Pla Estratègic de Turisme és PAX# Genuine Tourism Advisors. Una companyia catalana amb una àmplia experiència en aquest tipus de projectes i en gestió de Plans de Sostenibilitat per administracions i consorcis locals, supramunicipals, nacionals i estatals.

Personal tècnic de l'Ajuntament i de l'empresa ja han fet la primera reunió de treball on s'ha acordat la metodologia i calendari que caldrà seguir.

Un pla que s'elaborarà amb sis fases i participació ciutadana

L'elaboració del Pla Estratègic de Turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit tindrà sis fases en les quals s'identificaran els actors clau en la gestió de la Destinació Turística, s'analitzarà la seva situació actual amb la participació i consens d'aquests actors, es farà una proposta estratègica de cap on s'ha d'encaminar la destinació turística, s'identificaran accions concretes per fer i s'establiran els mecanismes de control que permetran monitorar si s'estan complint els objectius del pla.

Per tal d'encarar totes aquestes fases s'analitzaran les dades turístiques que generen Torroella de Montgrí i l'Estartit, es faran entrevistes amb profunditat a diferents agents del sector turístic, es faran consultes via formularis tant a la ciutadania com al sector privat i s'organitzaran 3 tallers participatius.

Contacte amb agents turístics

En les pròximes setmanes l'empresa que està elaborant el pla contactarà amb diferents agents turístics del municipi per fer-los enquestes i entrevistes.

Està previst que la diagnosi de la situació de la festinació turística estigui elaborada el mes de juny, les principals línies estratègiques de futur al setembre, i les accions concretes a desenvolupar en el marc d'aquestes línies a l'octubre.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, anima el sector turístic del municipi a participar en la redacció d’aquest pla que ha de servir perquè Torroella de Montgrí i l’Estartit segueixi fent passos endavant en matèria de turisme i consolidi la bona feina de posicionament turístic que s’ha fet en els darrers anys.

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l’Estartit és un projecte estratègic municipal que té com a objectiu consolidar i donar un nou impuls al treball transversal de regeneració de la destinació que s’està desplegant des de fa tres dècades, a partir de la valorització del territori i la promoció de la cultura.

Està impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de l'Estat Espanyol amb la participació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

En el marc d'aquest pla s'estan executant 29 projectes i accions agrupats en 16 actuacions de millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals. La inversió global és de 3,6 milions d'euros.  

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis