Torroella de Montgrí engega el projecte de grup multifamiliar per millorar la salut emocional de les persones que hi participen

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la vida.

L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració de Dipsalut, ha posat en marxa aquest mes de març el primer grup multifamiliar al municipi.

Els grups multifamiliars són un espai on les famílies poden compartir les diferents situacions de la vida (vivències, preocupacions, dubtes, inquietuds,...)  i on es treballen els vincles i les relacions. Entre tots els participants es comparteixen situacions personals que poden ajudar al  benestar dels participants i generar canvis. És també un espai on es participa de manera voluntària, amb l’acompanyament de professionals que fan de facilitadors.

Aquestes trobades aconsegueixen unir en un mateix espai diferents professionals i famílies, que poden compartir inquietuds, i entre tots, reflexionar i a traves de les pròpies experiències i vivències es dona suport emocional a les persones, des de l’experiència de cada persona, sense aconsellar i des de l’empatia.
El grup multifamiliar està adreçat a tot tipus d’edat i també a diversos tipus d’unitat familiar i/o unipersonal. És un espai per les famílies i representatiu del marc social dels seus integrants, això significa que inclou gent de totes les edats, característiques socioculturals i professions. Qualsevol temàtica humana pot ser tractada des d’una perspectiva interfamiliar, no restringeix la seva aplicació a les situacions problemàtiques, sinó també a persones sanes, programes de prevenció, incloent qualsevol institució sanitària, educativa i social.

El passat 3 de març es va iniciar el primer grup multifamiliar a Torroella de Montgrí, on hi participen educadores socials de l’Ajuntament, que han estat formades per desenvolupar aquest projecte conjunt amb altres professionals de l’SBAS de petits municipis del Consell Comarcal, i disposen de l’espai de supervisió de les professionals d’atenció psicològica, psiquiatria del CSMIJ de l’Alt Empordà.

El plantejament del grup Multifamiliar del Baix Empordà es realitza des de l’obertura a tota la comunitat on qualsevol ciutadà/na està convidat/da a participar-hi. Els grups es faran el primer i tercer dijous de cada mes, a les 18 h, a l’Espai Jove de Torroella de Montgrí.
Les persones interessades poden participar-hi si algun/a professional de la xarxa social, educativa o de salut l’ha derivat o per iniciativa pròpia, sol·licitant la inscripció a multi@baixemporda.cat

La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, ha manifestat que «Engegar els grups multifilars a Torroella ens permet fer teràpia de manera conjunta, aprofitar els recursos que tenim i sobretot teixir vincles de suport mútu»

Document informatiu Grups multifamiliars a Torroella de Montgrí

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis