Avisos

Torroella de Montgrí engega el projecte de grup multifamiliar per millorar la salut emocional de les persones que hi participen

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la vida.

L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració de Dipsalut, ha posat en marxa aquest mes de març el primer grup multifamiliar al municipi.

Els grups multifamiliars són un espai on les famílies poden compartir les diferents situacions de la vida (vivències, preocupacions, dubtes, inquietuds,...)  i on es treballen els vincles i les relacions. Entre tots els participants es comparteixen situacions personals que poden ajudar al  benestar dels participants i generar canvis. És també un espai on es participa de manera voluntària, amb l’acompanyament de professionals que fan de facilitadors.

Aquestes trobades aconsegueixen unir en un mateix espai diferents professionals i famílies, que poden compartir inquietuds, i entre tots, reflexionar i a traves de les pròpies experiències i vivències es dona suport emocional a les persones, des de l’experiència de cada persona, sense aconsellar i des de l’empatia.
El grup multifamiliar està adreçat a tot tipus d’edat i també a diversos tipus d’unitat familiar i/o unipersonal. És un espai per les famílies i representatiu del marc social dels seus integrants, això significa que inclou gent de totes les edats, característiques socioculturals i professions. Qualsevol temàtica humana pot ser tractada des d’una perspectiva interfamiliar, no restringeix la seva aplicació a les situacions problemàtiques, sinó també a persones sanes, programes de prevenció, incloent qualsevol institució sanitària, educativa i social.

El passat 3 de març es va iniciar el primer grup multifamiliar a Torroella de Montgrí, on hi participen educadores socials de l’Ajuntament, que han estat formades per desenvolupar aquest projecte conjunt amb altres professionals de l’SBAS de petits municipis del Consell Comarcal, i disposen de l’espai de supervisió de les professionals d’atenció psicològica, psiquiatria del CSMIJ de l’Alt Empordà.

El plantejament del grup Multifamiliar del Baix Empordà es realitza des de l’obertura a tota la comunitat on qualsevol ciutadà/na està convidat/da a participar-hi. Els grups es faran el primer i tercer dijous de cada mes, a les 18 h, a l’Espai Jove de Torroella de Montgrí.
Les persones interessades poden participar-hi si algun/a professional de la xarxa social, educativa o de salut l’ha derivat o per iniciativa pròpia, sol·licitant la inscripció a multi@baixemporda.cat

La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, ha manifestat que «Engegar els grups multifilars a Torroella ens permet fer teràpia de manera conjunta, aprofitar els recursos que tenim i sobretot teixir vincles de suport mútu»

Document informatiu Grups multifamiliars a Torroella de Montgrí

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis