Avisos

Torroella de Montgrí engega el projecte de grup multifamiliar per millorar la salut emocional de les persones que hi participen

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la vida.

L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració de Dipsalut, ha posat en marxa aquest mes de març el primer grup multifamiliar al municipi.

Els grups multifamiliars són un espai on les famílies poden compartir les diferents situacions de la vida (vivències, preocupacions, dubtes, inquietuds,...)  i on es treballen els vincles i les relacions. Entre tots els participants es comparteixen situacions personals que poden ajudar al  benestar dels participants i generar canvis. És també un espai on es participa de manera voluntària, amb l’acompanyament de professionals que fan de facilitadors.

Aquestes trobades aconsegueixen unir en un mateix espai diferents professionals i famílies, que poden compartir inquietuds, i entre tots, reflexionar i a traves de les pròpies experiències i vivències es dona suport emocional a les persones, des de l’experiència de cada persona, sense aconsellar i des de l’empatia.
El grup multifamiliar està adreçat a tot tipus d’edat i també a diversos tipus d’unitat familiar i/o unipersonal. És un espai per les famílies i representatiu del marc social dels seus integrants, això significa que inclou gent de totes les edats, característiques socioculturals i professions. Qualsevol temàtica humana pot ser tractada des d’una perspectiva interfamiliar, no restringeix la seva aplicació a les situacions problemàtiques, sinó també a persones sanes, programes de prevenció, incloent qualsevol institució sanitària, educativa i social.

El passat 3 de març es va iniciar el primer grup multifamiliar a Torroella de Montgrí, on hi participen educadores socials de l’Ajuntament, que han estat formades per desenvolupar aquest projecte conjunt amb altres professionals de l’SBAS de petits municipis del Consell Comarcal, i disposen de l’espai de supervisió de les professionals d’atenció psicològica, psiquiatria del CSMIJ de l’Alt Empordà.

El plantejament del grup Multifamiliar del Baix Empordà es realitza des de l’obertura a tota la comunitat on qualsevol ciutadà/na està convidat/da a participar-hi. Els grups es faran el primer i tercer dijous de cada mes, a les 18 h, a l’Espai Jove de Torroella de Montgrí.
Les persones interessades poden participar-hi si algun/a professional de la xarxa social, educativa o de salut l’ha derivat o per iniciativa pròpia, sol·licitant la inscripció a multi@baixemporda.cat

La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, ha manifestat que «Engegar els grups multifilars a Torroella ens permet fer teràpia de manera conjunta, aprofitar els recursos que tenim i sobretot teixir vincles de suport mútu»

Document informatiu Grups multifamiliars a Torroella de Montgrí

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis