Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aplica mesures preventives d'estalvi d'aigua

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera s’actuarà de manera preventiva per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua a nivell nacional i concretament a l’aqüífer del Baix Ter.

En aquest sentit, s’han pres les següents decisions:

-    No regar amb aspersió els jardins i zones verdes del municipi. Només es farà reg mínim per mantenir instal·lacions.
-    No netejar la via pública amb aigua, de forma general.

Fer un bon ús de l'aigua vol dir utilitzar-la amb responsabilitat i amb solidaritat, d'acord amb la realitat hídrica del nostre país, i aplicar totes les mesures d'estalvi i d'eficiència que tenim a l'abast per aprofitar-la al màxim, sense malmetre els rius, els aqüífers i la resta d'ecosistemes hídrics per poder-ne continuar disposant en el futur.

Actualment, a l’aqüífer del Baix Ter es preveuen restriccions que podran afectar greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i no utilitzar aigua per regar zones verdes, o per netejar la via pública, quan es podrien perdre collites importants per un dels sectors més importants del territori.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament analitzarà periòdicament l’estat de sequera a nivell nacional i també local i no es descarta prendre altres mesures que puguin contribuir a l’estalvi d’aigua.

Més informació sobre l’estat d’excepcionalitat per sequera: https://sequera.gencat.cat

Recomanacions d’estalvi d’aigua: https://sequera.gencat.cat/ca/accions/estalvi-daigua/

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis