Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aplica mesures preventives d'estalvi d'aigua

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera s’actuarà de manera preventiva per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua a nivell nacional i concretament a l’aqüífer del Baix Ter.

En aquest sentit, s’han pres les següents decisions:

-    No regar amb aspersió els jardins i zones verdes del municipi. Només es farà reg mínim per mantenir instal·lacions.
-    No netejar la via pública amb aigua, de forma general.

Fer un bon ús de l'aigua vol dir utilitzar-la amb responsabilitat i amb solidaritat, d'acord amb la realitat hídrica del nostre país, i aplicar totes les mesures d'estalvi i d'eficiència que tenim a l'abast per aprofitar-la al màxim, sense malmetre els rius, els aqüífers i la resta d'ecosistemes hídrics per poder-ne continuar disposant en el futur.

Actualment, a l’aqüífer del Baix Ter es preveuen restriccions que podran afectar greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i no utilitzar aigua per regar zones verdes, o per netejar la via pública, quan es podrien perdre collites importants per un dels sectors més importants del territori.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament analitzarà periòdicament l’estat de sequera a nivell nacional i també local i no es descarta prendre altres mesures que puguin contribuir a l’estalvi d’aigua.

Més informació sobre l’estat d’excepcionalitat per sequera: https://sequera.gencat.cat

Recomanacions d’estalvi d’aigua: https://sequera.gencat.cat/ca/accions/estalvi-daigua/

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis