Avisos

El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible a Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània ha acollit dos dies d'una formació que forma part del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web

27.02.2023

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. L'objectiu de la formació, que ha comptat amb 12 participants, ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible.

Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s'han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s'han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials.

Un curs dirigit al sector turístic i personal tècnic del sector públic

El curs ha anat dirigit a empreses d'allotjament, d'activitats i de serveis turístics. També a ajuntaments i municipis de la comarca. Com que les places han estat limitades, s'han prioritzat les empreses i personal tècnic de Torroella de Montgrí – l'Estarit.

Aquesta formació s'ha emmarcat en el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l'any 2017. Aquest pla té per objectiu principal valorar la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Aposta per fer de l'accessibilitat un puntal del turisme a la comarca

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras.

Durant l'acte de cloenda del curs, aquest dilluns, s'ha fet entrega dels diplomes a les persones participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que "la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l'oferta turística de la comarca és ferma i l'acte d'avui n'és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat".

Alhora, la regidora de Destinació Turística Torroella – l'Estartit – Illes Medes, Dúnia Oliveras, assegura que "ja fa temps que es treballa per fer més accessible, en molts aspectes, la nostra destinació", i afegeix que "continuarem treballant en aquesta línia, tant en l'àmbit intern com ajudant, assessorant i col·laborant amb el sector privat".

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis