Avisos

El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible a Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània ha acollit dos dies d'una formació que forma part del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web

27.02.2023

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. L'objectiu de la formació, que ha comptat amb 12 participants, ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible.

Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s'han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s'han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials.

Un curs dirigit al sector turístic i personal tècnic del sector públic

El curs ha anat dirigit a empreses d'allotjament, d'activitats i de serveis turístics. També a ajuntaments i municipis de la comarca. Com que les places han estat limitades, s'han prioritzat les empreses i personal tècnic de Torroella de Montgrí – l'Estarit.

Aquesta formació s'ha emmarcat en el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l'any 2017. Aquest pla té per objectiu principal valorar la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Aposta per fer de l'accessibilitat un puntal del turisme a la comarca

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras.

Durant l'acte de cloenda del curs, aquest dilluns, s'ha fet entrega dels diplomes a les persones participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que "la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l'oferta turística de la comarca és ferma i l'acte d'avui n'és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat".

Alhora, la regidora de Destinació Turística Torroella – l'Estartit – Illes Medes, Dúnia Oliveras, assegura que "ja fa temps que es treballa per fer més accessible, en molts aspectes, la nostra destinació", i afegeix que "continuarem treballant en aquesta línia, tant en l'àmbit intern com ajudant, assessorant i col·laborant amb el sector privat".

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis