Avisos

El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible a Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània ha acollit dos dies d'una formació que forma part del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web

27.02.2023

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. L'objectiu de la formació, que ha comptat amb 12 participants, ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible.

Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s'han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s'han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials.

Un curs dirigit al sector turístic i personal tècnic del sector públic

El curs ha anat dirigit a empreses d'allotjament, d'activitats i de serveis turístics. També a ajuntaments i municipis de la comarca. Com que les places han estat limitades, s'han prioritzat les empreses i personal tècnic de Torroella de Montgrí – l'Estarit.

Aquesta formació s'ha emmarcat en el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l'any 2017. Aquest pla té per objectiu principal valorar la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Aposta per fer de l'accessibilitat un puntal del turisme a la comarca

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras.

Durant l'acte de cloenda del curs, aquest dilluns, s'ha fet entrega dels diplomes a les persones participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que "la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l'oferta turística de la comarca és ferma i l'acte d'avui n'és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat".

Alhora, la regidora de Destinació Turística Torroella – l'Estartit – Illes Medes, Dúnia Oliveras, assegura que "ja fa temps que es treballa per fer més accessible, en molts aspectes, la nostra destinació", i afegeix que "continuarem treballant en aquesta línia, tant en l'àmbit intern com ajudant, assessorant i col·laborant amb el sector privat".

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis