Avisos

Presentació de la seu científica mundial de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”, que s’ubicarà a Torroella de Montgrí-l’Estartit

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i l'Estartit, després de tancar un acord amb la Fundació Mascort i l'Ajuntament.

La signatura de l'acord i la presentació del projecte es farà el proper dimarts 28 de febrer, a 2/4 de 12 del matí, a l'Auditori Teatre Espai Ter, en un acte obert al públic al qual s'hi pot accedir per invitació o bé lliurement fins a cobrir l'aforament. Inicialment, l'acte s'havia programat al Museu de la Mediterrània, però la gran expectació que ha aixecat el projecte i el gran nombre de confirmacions i peticions d'assistència rebudes han fet necessari reubicar-lo en un espai amb major aforament.

L'acte comptarà amb la intervenció de Roger Figueras, director de planificació i desenvolupament de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”; Jordi Sargatal, director general de la Fundació Mascort; Rafael Lobeto, secretari general de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”; Jean Paul Cousteau, primer patró de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”, i Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit.

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” va néixer el 1999, inspirada en el llegat, tarannà, treball i saviesa de Philippe Cousteau, amb el suport del mateix comandant Jacques Cousteau i de la família del seu fill. Té com a missió principal conscienciar la societat i, especialment, els joves sobre la conservació de mars i oceans; la importància de prendre acció en la protecció mediambiental per a la supervivència humana i la necessitat d'establir lligams solidaris entre els pobles del mar.

La Fundació Mascort va ser creada l’any 2007 per Ramon Mascort Amigó, membre d’antigues nissagues empordaneses, amb la il·lusió de treballar en tres objectius fonamentals: Difondre el coneixement de la història; donar suport al coneixement i la comprensió de l’art; i ajudar a defensar la natura, divulgant els coneixements necessaris per a la seva conservació respectuosa, tenint en compte els valors de l’entorn i del paisatge, que conformen i reflecteixen el que som.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis