Presentació de la seu científica mundial de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”, que s’ubicarà a Torroella de Montgrí-l’Estartit

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i l'Estartit, després de tancar un acord amb la Fundació Mascort i l'Ajuntament.

La signatura de l'acord i la presentació del projecte es farà el proper dimarts 28 de febrer, a 2/4 de 12 del matí, a l'Auditori Teatre Espai Ter, en un acte obert al públic al qual s'hi pot accedir per invitació o bé lliurement fins a cobrir l'aforament. Inicialment, l'acte s'havia programat al Museu de la Mediterrània, però la gran expectació que ha aixecat el projecte i el gran nombre de confirmacions i peticions d'assistència rebudes han fet necessari reubicar-lo en un espai amb major aforament.

L'acte comptarà amb la intervenció de Roger Figueras, director de planificació i desenvolupament de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”; Jordi Sargatal, director general de la Fundació Mascort; Rafael Lobeto, secretari general de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”; Jean Paul Cousteau, primer patró de la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”, i Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit.

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” va néixer el 1999, inspirada en el llegat, tarannà, treball i saviesa de Philippe Cousteau, amb el suport del mateix comandant Jacques Cousteau i de la família del seu fill. Té com a missió principal conscienciar la societat i, especialment, els joves sobre la conservació de mars i oceans; la importància de prendre acció en la protecció mediambiental per a la supervivència humana i la necessitat d'establir lligams solidaris entre els pobles del mar.

La Fundació Mascort va ser creada l’any 2007 per Ramon Mascort Amigó, membre d’antigues nissagues empordaneses, amb la il·lusió de treballar en tres objectius fonamentals: Difondre el coneixement de la història; donar suport al coneixement i la comprensió de l’art; i ajudar a defensar la natura, divulgant els coneixements necessaris per a la seva conservació respectuosa, tenint en compte els valors de l’entorn i del paisatge, que conformen i reflecteixen el que som.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis