Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí assumeix directament la inspecció i supervisió dels plans d’autocontrol sanitari

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris, piscines de concurrència pública, estudis de tatuatges/pírcings, etc.) que estan obligats a donar compliment a les normatives sanitàries vigents. Fins ara, aquesta tasca, que és responsabilitat de l’Ajuntament, la portaven a terme inspectors de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per mitjà d’un conveni de col·laboració. No obstant això, a partir d’aquest mes de gener, les inspeccions per garantir la innocuïtat i salubritat dels productes o serveis comercialitzats al municipi, es faran directament des de l’Ajuntament.

Complir les normes sanitàries és responsabilitat dels establiments i l’Ajuntament, com a autoritat sanitària competent, ha de vetllar perquè així sigui. En aquest sentit, tots els establiments han de disposar del seu propi sistema d’autocontrol com a mètode preventiu per evitar riscos sanitaris.

Les activitats de control sanitari estan sotmeses a una inspecció periòdica per part de l’Ajuntament ja sigui d’ofici, ja sigui motivada per una investigació d’alerta sanitària, brots i denúncia, en aquesta inspecció es revisen diferents aspectes de l’activitat i de l’establiment, com són, per exemple:

  • Les autoritzacions o registres sanitaris
  • Els locals, equipaments i estris, que es trobin nets i en condicions adequades
  • Les manipulacions i processos, que es facin de forma higiènica i segura
  • Els productes alimentaris que es comercialitzen, que s’acrediti el seu origen i traçabilitat, que es mantinguin en bon estat, correctament envasats i amb la informació necessària en el seu etiquetatge.
  • El sistema d’autocontrol, que permeti assegurar que els productes alimentaris que produeixen i comercialitzen ofereixen totes les garanties sanitàries.

Les activitats de control sanitari estaran sotmeses a una taxa, d’acord amb l’article 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals i les Ordenances Fiscals Municipals vigents.

Guia per a l’aplicació dels autocontrols sanitaris

Conscients de les dificultats dels petits establiments de comerç minorista i de restauració per desenvolupar aquests sistemes d’autocontrol per manca de recursos i capacitació tècnica, l’Agència de Protecció de la Salut disposa de la guia Simplificació dels prerequisits en determinats establiments de comerç minorista d’alimentació. Té com a l’objectiu aplicar criteris de simplificació i de requisits mínims als autocontrols en els establiments, per tal que sigui un instrument eficaç que permeti assegurar que els productes alimentaris que es produeixin i comercialitzin ofereixin totes les garanties sanitàries, així com, la resta d’activitats subjectes a la mateixa normativa.

Malgrat aquesta simplificació, posteriorment es va elaborar la Guia per a l’aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d’alimentació amb la finalitat de fer més fàcil l'aplicació dels autocontrols i garantir que els aliments que arriben a la població siguin sans i segurs.

Descarregar Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació

Assessorament als establiments

Els autocontrols són una sèrie d’activitats necessàries per prevenir i controlar els perills sanitaris i per acreditar que es compleixen totes les condicions que garanteixen la seguretat dels establiment i les activitats. El seu disseny, aplicació i manteniment són de compliment obligat per part dels mateixos establiments. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ofereix assessorament a tots els establiments per orientar-los en la implantació dels autocontrols i poder resoldre qualsevol dubte sobre l’aplicació de la normativa vigent, als telèfons 972 755 152, 972 758 112 o bé a través de l’adreça electrònica urbanisme@torroella-estartit.cat.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis