Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí assumeix directament la inspecció i supervisió dels plans d’autocontrol sanitari

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris, piscines de concurrència pública, estudis de tatuatges/pírcings, etc.) que estan obligats a donar compliment a les normatives sanitàries vigents. Fins ara, aquesta tasca, que és responsabilitat de l’Ajuntament, la portaven a terme inspectors de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per mitjà d’un conveni de col·laboració. No obstant això, a partir d’aquest mes de gener, les inspeccions per garantir la innocuïtat i salubritat dels productes o serveis comercialitzats al municipi, es faran directament des de l’Ajuntament.

Complir les normes sanitàries és responsabilitat dels establiments i l’Ajuntament, com a autoritat sanitària competent, ha de vetllar perquè així sigui. En aquest sentit, tots els establiments han de disposar del seu propi sistema d’autocontrol com a mètode preventiu per evitar riscos sanitaris.

Les activitats de control sanitari estan sotmeses a una inspecció periòdica per part de l’Ajuntament ja sigui d’ofici, ja sigui motivada per una investigació d’alerta sanitària, brots i denúncia, en aquesta inspecció es revisen diferents aspectes de l’activitat i de l’establiment, com són, per exemple:

  • Les autoritzacions o registres sanitaris
  • Els locals, equipaments i estris, que es trobin nets i en condicions adequades
  • Les manipulacions i processos, que es facin de forma higiènica i segura
  • Els productes alimentaris que es comercialitzen, que s’acrediti el seu origen i traçabilitat, que es mantinguin en bon estat, correctament envasats i amb la informació necessària en el seu etiquetatge.
  • El sistema d’autocontrol, que permeti assegurar que els productes alimentaris que produeixen i comercialitzen ofereixen totes les garanties sanitàries.

Les activitats de control sanitari estaran sotmeses a una taxa, d’acord amb l’article 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals i les Ordenances Fiscals Municipals vigents.

Guia per a l’aplicació dels autocontrols sanitaris

Conscients de les dificultats dels petits establiments de comerç minorista i de restauració per desenvolupar aquests sistemes d’autocontrol per manca de recursos i capacitació tècnica, l’Agència de Protecció de la Salut disposa de la guia Simplificació dels prerequisits en determinats establiments de comerç minorista d’alimentació. Té com a l’objectiu aplicar criteris de simplificació i de requisits mínims als autocontrols en els establiments, per tal que sigui un instrument eficaç que permeti assegurar que els productes alimentaris que es produeixin i comercialitzin ofereixin totes les garanties sanitàries, així com, la resta d’activitats subjectes a la mateixa normativa.

Malgrat aquesta simplificació, posteriorment es va elaborar la Guia per a l’aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d’alimentació amb la finalitat de fer més fàcil l'aplicació dels autocontrols i garantir que els aliments que arriben a la població siguin sans i segurs.

Descarregar Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació

Assessorament als establiments

Els autocontrols són una sèrie d’activitats necessàries per prevenir i controlar els perills sanitaris i per acreditar que es compleixen totes les condicions que garanteixen la seguretat dels establiment i les activitats. El seu disseny, aplicació i manteniment són de compliment obligat per part dels mateixos establiments. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ofereix assessorament a tots els establiments per orientar-los en la implantació dels autocontrols i poder resoldre qualsevol dubte sobre l’aplicació de la normativa vigent, als telèfons 972 755 152, 972 758 112 o bé a través de l’adreça electrònica urbanisme@torroella-estartit.cat.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis