Avisos

Torroella i l'Estartit tanquen el 2022 amb la celebració de 46 esdeveniments esportius

Van mobilitzar 7.500 esportistes i van generar un impacte econòmic de 200.000 euros

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un impacte econòmic directe al municipi de més de 200.000 euros en allotjament i restauració, principalment.

Aquestes dades, segons el regidor d'Esports, Genís Pigem, permeten il·lustrar la consolidació i el bon impacte que està tenint en el conjunt del municipi l'aposta feta des de l'Ajuntament per convertir l'esport en un element dinamitzador local durant tot l'any. Assegura que és una línia de treball que es vol mantenir i potenciar per tal de convertir el municipi en una destinació de turisme esportiu reconeguda.

Entre els esdeveniments que s'han celebrat aquest any, destaquen alguns de fidelitzats, com el MIC i el Triatló 100x100 Half, fins a la primera edició del Ultimate Costa Brava Tourney. Es tracta de competicions molt reconegudes, algunes de caràcter internacional, amb una gran capacitat de mobilització d'esportistes, que contribueixen a la promoció exterior del municipi, on el turisme esportiu hi té un pes molt important. En aquest sentit, Pigem assegura que l'enclavament privilegiat del municipi, en ple Parc Natural, amb mar, plana i muntanya, bona climatologia, serveis i instal·lacions esportives disponibles, fan que entitats d’arreu del país apostin pel municipi per organitzar-hi els seus esdeveniments. Sense anar més lluny, el 2025 Torroella de Montgrí serà una de les seus del Mundial de Veterans de Curses d'Orientació que es celebrarà a les comarques gironines.

El 58% dels esdeveniments es van celebrar entre els mesos d’abril i juny, fet que resulta interessant per descentralitzar i allargar l’activitat turística. Per aquesta raó, l’Àrea d’Esports, amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme, ha elaborat un qüestionari per tal de quantificar i valorar els diferents factors que engloben els esdeveniments esportius per optimitzar els recursos i prendre decisions objectives.

Instal·lacions esportives a ple rendiment

A banda de tots aquests esdeveniments de caràcter puntal, durant el 2022 s’han celebrat a les instal·lacions esportives municipals més de 430 competicions repartides entre el dia 11 de gener i el 17 de desembre.

Durant aquests 32 caps de setmana, hi ha hagut de mitjana 13 partits, el que significa que cada cap de setmana passen com a mínim unes 600 persones per les instal·lacions esportives municipals comptabilitzant esportistes, staff tècnic, acompanyants i públic en general.

Pigem argumenta que totes aquestes dades, tant les relatives als esdeveniment regulars com als puntuals, ens indiquen que el municipi és viu esportivament parlant i que gràcies a les entitats i organitzacions, responsables de l’organització dels esdeveniments, es promociona Torroella de Montgrí i l’Estartit arreu i durant tot l'any.

En aquesta línia, correspon a l'Ajuntament la tasca de millorar i completar les instal·lacions actuals per a una major optimització de les mateixes i per donar majors oportunitats en el futur immediat. Pel 2023 hi ha pressupostat el canvi d'il·luminació del camp d'esports, la qual contribuirà a una major visibilitat així com a l'estalvi energètic.

07.12.2023

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou... (Llegir més)

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis