Avisos

Torroella de Montgrí decora cinc aparadors buits amb productes locals i del Parc Natural sota el segell És del Montgrí

L'objectiu és posicionar i valorar el producte de proximitat i reduir l'impacte negatiu que produeixen els locals buits al centre de la vila

Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Aparadors decorats amb productes locals i del Parc Natural
Entrevista en el parc del proejcte  És del Montgrí
Entrevista en el parc del proejcte És del Montgrí

20.12.2022

Cinc aparadors buits de Torroella de Montgrí promocionen productes singulars fets en els municipis que engloben el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter en el marc de la campanya 'És del Montgrí'.

Es tracta d'una iniciativa de l'Àrea de Promoció del Territori i Comerç a través de la qual s'han decorat aparadors buits amb productes típics de Torroella de Montgrí com les flaones, la coca del Montgrí, el pa Tramuntana, els Bunyols de l’Empordà, la botifarra dolça, el Montgrí, els Rocs de les Medes i Pedres del Ter o la Poma de Girona. També hi han estat presents els productors dels municipis del Parc  Natural amb productes ecològics com l’oli d’oliva, la mel, el vi, l’arròs, les herbes aromàtiques, els sucs de poma o la pesca artesanal.

Projecte singular de desenvolupament econòmic

Per a dur a terme l'acció es va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Girona per a projectes singulars de desenvolupament econòmic local, la qual es va concedir per un import de 7.500 €, que ha finançat una part dels 10.000 euros que ha costat.

Amb aquesta iniciativa es vol incidir en dos aspectes, el de promocionar i posar en valor el producte local i del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i per l'altre, aprofitar les sinergies per a reduir l'impacte negatiu que produeixen els locals buits al centre comercial de Torroella de Montgrí, amb l'objectiu de millorar-ne la imatge.

Una marca que englobi els productes del Parc Natural

Per identificar tots els productes que apareixen als aparadors s’ha creat el segell ‘És del Montgrí’. Estan identificats amb un codi QR amb les dades dels productors i productores i a quins establiments del municipi es poden comprar.

Els vuit municipis del Parc Natural, entre ells Torroella de Montgrí, estan treballant un projecte de desenvolupament local subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que preveu reforçar el posicionament i coneixement de la marca del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Una de les línies d’aquest projecte és el de crear una marca pròpia que englobi els productes del Parc Natural. En el marc d’aquesta línia s’ha participat activament en la dinamització dels locals buits, ja que bona part dels productes que s’hi exposen formaran part d’aquesta nova marca.

Col·laboració de les propietats dels locals

Els aparadors estan situats als carrers Major 51, Primitiu Artigas 6, Ullà 14, Porta Nova 38 i Sant Agustí 40 i tenen productes de: Fleca Sunyer, Fleca Oliver, Pastisseria Batlle, Fleca Can Francès, Trull del Montgrí, Carnisseria Seli, Mas Boixó, Mas Pinell, Pastisseria Masvidal, Pastisseria Brugués, Poma de Girona, Arròs Molí de Pals, Arròs Mas Pla, Oli el Pedrigolet, Olianum, Abellaires Empordanesos, Emporarom, Sidreria Mooma, Mas Geli i Empesca't.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha agraït la col·laboració de les propietats dels locals per poder realitzar aquest projecte així com de les empreses productores en la cessió dels seus productes.

 

 

Enllaços d'interès

Projecte És del Montgrí
Productes alimentaris de Torroella de Montgrí i l'Estartit
Productes alimentaris de l'àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis