Quin model de Festa Major volem?

31.10.2021

Amb l’estiu ja passat, i amb ell la Festa Major de Torroella, ens toca fer una mirada retrospectiva de tot plegat. Analitzar, fer un balanç, i tractar de corregir tot allò que sigui de menester.

D’acord que amb la pandèmia, en general res ha resultat fàcil. Ho hem viscut com qualsevol altre veí i veïna del municipi. Però que la pandèmia i la Covid19 no esdevinguin l’excusa per fer canvis de caràcter polític, si-us-plau.

És sabut que arreu, el model de Barraques agrada a la majoria de jovent i entitats, però fa certa nosa als governants. Bé per ser un espai on es brinda la possibilitat de fer créixer el pensament crític per mitjà de la cultura, bé per ser un inici a l’autogestió, tant de les persones com de les entitats.

Sabem que res ha estat fàcil. I ningú tenia ni té cap vareta màgica per trobar amb la solució. Però el model de barraques de pagament d’aquest any, més enllà de les limitacions imposades per les restriccions sociosanitàries, no ha funcionat. Però això només és una estocada més al model, i a les entitats.

Fa anys que tant el pressupost com la dedicació que s’hi fa, políticament parlant, és insuficient. Ens fa mal veure com arreu de la comarca, gairebé qualsevol Festa Major resulta més atractiva pel jovent, tant del poble com de rodalies. Sovint s’ha parlat de la «capitalitat» del Baix Ter. Avui no hi entrarem en aquest debat, però el que tenim clar és que, amb aquesta Festa Major, ni capitalitat, ni res...

CUP
02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis