Avisos

Torroella i l’Estartit participen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. A Catalunya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. En aquesta edició, que se celebra des de dissabte 19 fins al 27 de novembre, l'enfoc temàtic se centra en els tèxtils i la moda circular.

«Ja que hi és...fem que circuli!»

En el marc de la campanya, des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’han organitzat diverses accions. La primera ha consistit en una campanya «Ja que hi és...fem que circuli!» centrada en la recollida i l’intercanvi de roba. Ahir al matí, al mercat setmanal, es va muntar el primer punt d´intercanvi de roba, una acció que promoguda conjuntament amb Càritas Baix Ter i Roba Amiga. Prèviament, del 14 al 20 de novembre, es podien realitzar les donacions a la deixalleria.

L’experiència ha estat molt positiva i des d’aquest punt s’ha gestionat la donació o l’intercanvi de més d'un centenar de peces. La resta de roba s'ha entregat a l’entitat sense ànim de lucre Humana.org.

Banderoles amb roba usada

Paral·lelament, El Racó de Rialles organitza una activitat per reutilitzar roba vella i fer-ne banderoles per engalanar els carrers de la vila quan hi hagi celebracions. Els punts de recollida de rova vella per a aquest acció són l’Escola Bressol El Petit Montgrí, l’Institut Montgrí, l’Escola Guillem de Montgrí, Casa Pastors i la botiga Les Parisines. L’entitat muntarà aquest dissabte una parada a la plaça de la Vila durant la Fira de Sant Andreu i en aquest punt es començaran a crear les banderoles.

Armari sostenible

En l’àmbit de la sensibilització, la setmana vinent es faran diverses xerrades taller als alumnes de l’Institut Montgrí, per convidar-los a tenir una “armari sostenible”.

El regidor de Gestió de Residus, Marc Calvet, argumenta que l’Ajuntament ha apostat fermament per fomentar hàbits i actituds respectuoses amb el medi ambient i la reducció de la generació de residus. Explica, a més, que actualment, en el municipi hi ha cinc punts fixes de recollida de robada usada (a la deixalleria, al costat del CAP, al carrer Santa Caterina i als supermercats GP i Carrefour). També es pot portar al local de Càritas i ala botiga d’El Trampolí. La intenció, de cara a l’any vinent, és ampliar-ne el nombre.

El tèxtil, un repte ambiental i social

El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. A Catalunya, el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%. Per tant, la  seva gestió és un dels grans reptes de futur a abordar des de les diferents administracions i sectors implicats.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

04.05.2023

El menjador escolar que gestiona l'AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha revalidat per segon any consecutiu el certificat de qualitat... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

03.05.2023

L’alcalde, Jordi Colomí, i el regidor d’Esports, Genís Pigem, han participat aquest matí en l’acte inaugural del festival Escola i Esport... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis