L'Ajuntament aprova les subvencions per a projectes de cooperació i solidaritat internacional 2022

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de l'any 2022. D'acord amb la proposta realitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que es va reunir el 5 d'octubre, l'aportació municipal d'aquest any quedarà distribuïda de la següent manera:

En primer lloc per a tres projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a més de la quota per ser-ne soci (2.000 euros):  

  • Agenda Llatinoamericana 2022. Subvenció: 1.000 euros
  • Projecte destinat a afavorir que les persones de Casamance (Senegal) no hagin de migrar de casa seva per la salinització de les terres motivada per l’entrada del mar a les zones d’aigua dolça. Subvenció: 2.000 euros.
  • Projecte de manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials al campament de refugiat sahrauí a Tindouf. Subvenció: 3.000 euros.

I en segon lloc per un projecte presentat per l'Assemblea Local de Creu Roja: 

  • Promoció de la equitat de gènere i del apoderament socioecomòmic de les dones vulnerables del municipi de Gueule Tappée Fas Colobane (Dakar, Senegal). Subvenció: 4.000 euros.

En total, la partida d'aquest any per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de és de 10.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Roser Font, valora molt positivament que l'Ajuntament faci aquesta aportació municipal pels projectes de desenvolupament ja que són una forma de solidaritat compartida amb molts altres municipis de Catalunya per tal de promocionar el  desenvolupament social i econòmic de països la població dels quals es veuen obligats a emigrar per manca d'oportunitats i anima a que en futures convocatòries altres entitats locals presentin els seus projectes. 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis