Avisos

Nota de balanç del foc declarat en una habitació de la residència Vila Montgrí de Torroella de Montgrí

06.11.2022

Ahir al vespre, a les 20.30 h, es va declarar un incendi en una habitació de la primera de la tres plantes de la residència Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, la qual cosa va obligar a desallotjar, preventivament, durant un parell d'hores, als seus 69 residents.

El foc va mobilitzar 16 dotacions de Bombers, Mossos d'Esquadra i la Policia local. A les 21.15 h es va donar per extingit i a les 21.30 h, els residents de la segona planta, que va quedar intacta, van poder començar a tornar a les seves habitacions. Posteriorment, a les 22.30 h, van tornar els de la primera planta, a excepció de l'habitació incendiada i tres més que van quedar parcialment afectades pel fum i per una avaria en la instal·lació elèctrica.

A conseqüència de l'incident, 2 residents van ser traslladats a l'Hospital de Palamós i 1 va passar la nit amb la família. Posteriorment, un quart resident va ser traslladat, de matinada, a l'Hospital de Palamós. Aquest matí, tots havien pogut tornar a la residència sense cap afectació.

Els usuaris, alguns amb mobilitat reduïda i totalment dependents, van ser desallotjats, amb molta celeritat, pel personal de la residència i efectius de Mossos i de la Policia Local. Mentre s'apagava el foc i es restablia la normalitat, van allotjar-se en habitatges del mateix carrer gràcies a la generositat de molts veïns i veïnes que es van mobilitzar per poder col·laborar en l’operatiu l'emergència. Paral·lelament, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí havia començat a activar el dispositiu per tal d'habilitar el pavelló en cas que fos necessària acollir residents durant la nit. Amb tot, no va ser necessari i a les 22.30 h l'emergència es va donar per tancada.

Aquest matí, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Raül Morales; l'alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet; el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martinoy; el regidor Genís Pigem i del cap del Mossos al Baix Empordà, Martí Pons, han visitat la residència i han mantingut una reunió amb els responsables de l'equipament per avaluar la situació i traslladar-los el seu suport.

Tant la delegada del Govern, com l'alcalde, han volgut agrair la rapidesa, coordinació i solvència amb la qual es va intervenir i poder donar resposta a l'emergència. Han agraït, en especial, la col·laboració dels veïns i veïnes per haver allotjat els residents mentre es restablia la normalitat i la valentia dels efectius de Mossos i de la Policia Local, que amb el seu suport i professionalitat van auxiliar i treure de la residència els interns, alguns dels qual eren totalment dependents.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

27.12.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

17.12.2022

Descobreix totes les activitats de Nadal a l'Agenda digital: http://www.agendatorroella.com   Descarrega't l'Agenda del mes de desembre en... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis