Avisos

Nota de balanç del foc declarat en una habitació de la residència Vila Montgrí de Torroella de Montgrí

06.11.2022

Ahir al vespre, a les 20.30 h, es va declarar un incendi en una habitació de la primera de la tres plantes de la residència Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, la qual cosa va obligar a desallotjar, preventivament, durant un parell d'hores, als seus 69 residents.

El foc va mobilitzar 16 dotacions de Bombers, Mossos d'Esquadra i la Policia local. A les 21.15 h es va donar per extingit i a les 21.30 h, els residents de la segona planta, que va quedar intacta, van poder començar a tornar a les seves habitacions. Posteriorment, a les 22.30 h, van tornar els de la primera planta, a excepció de l'habitació incendiada i tres més que van quedar parcialment afectades pel fum i per una avaria en la instal·lació elèctrica.

A conseqüència de l'incident, 2 residents van ser traslladats a l'Hospital de Palamós i 1 va passar la nit amb la família. Posteriorment, un quart resident va ser traslladat, de matinada, a l'Hospital de Palamós. Aquest matí, tots havien pogut tornar a la residència sense cap afectació.

Els usuaris, alguns amb mobilitat reduïda i totalment dependents, van ser desallotjats, amb molta celeritat, pel personal de la residència i efectius de Mossos i de la Policia Local. Mentre s'apagava el foc i es restablia la normalitat, van allotjar-se en habitatges del mateix carrer gràcies a la generositat de molts veïns i veïnes que es van mobilitzar per poder col·laborar en l’operatiu l'emergència. Paral·lelament, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí havia començat a activar el dispositiu per tal d'habilitar el pavelló en cas que fos necessària acollir residents durant la nit. Amb tot, no va ser necessari i a les 22.30 h l'emergència es va donar per tancada.

Aquest matí, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Raül Morales; l'alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet; el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martinoy; el regidor Genís Pigem i del cap del Mossos al Baix Empordà, Martí Pons, han visitat la residència i han mantingut una reunió amb els responsables de l'equipament per avaluar la situació i traslladar-los el seu suport.

Tant la delegada del Govern, com l'alcalde, han volgut agrair la rapidesa, coordinació i solvència amb la qual es va intervenir i poder donar resposta a l'emergència. Han agraït, en especial, la col·laboració dels veïns i veïnes per haver allotjat els residents mentre es restablia la normalitat i la valentia dels efectius de Mossos i de la Policia Local, que amb el seu suport i professionalitat van auxiliar i treure de la residència els interns, alguns dels qual eren totalment dependents.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis