Torroella de Montgrí s’ofereix com a seu permanent de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu

El president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer,; l'alcalde, Jordi Colomí; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i la cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Laura Rahola.
El president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer,; l'alcalde, Jordi Colomí; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i la cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Laura Rahola.
Foto de família dels participants a la primera edició de la I Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu 2022
Foto de família dels participants a la primera edició de la I Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu 2022

25.10.2022

L’alcalde, Jordi Colomí, ha traslladat al Consell Català del Moviment Europeu (CCME), la voluntat que Torroella de Montgrí esdevingui la seu permanent on anualment se celebri la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu. L’oferiment s’ha fet arran de l’èxit de la primera edició celebrada el 7 i 8 d’octubre, al Museu de la Mediterrània, durant la qual, sota el títol genèric «Europa es prepara per a les noves generacions», es van organitzar quatre taules rodones amb ponents de primer nivell.

Colomí considera que «aquest esdeveniment es relaciona a la perfecció amb els objectius estratègics del Museu, que combina la seva dimensió local amb la global, amb la voluntat d’esdevenir espai de coneixement, reflexió, diàleg i recerca de les inquietuds i problemàtiques que afecten a les ciutadanes i ciutadans del segle XXI». Amb aquest propòsit, recorda, des del 2006 organitza anualment, pels volts de la primavera, una Jornada de Política Internacional, que s’ha convertit en un espai de referència pel qual passen destacadíssims experts per tractar els aspectes més rellevants de política internacional.

L’alcalde defensa la importància que aquests tipus d’esdeveniment es puguin descentralitzar i celebrar fora de les grans ciutats i dels grans centres de coneixement, i argumenta que Torroella i l’Estartit disposen d’una infraestructura, serveis i oferta de lleure i natura que complementa a la perfecció l’estada dels participants.

Què és el Consell Català del Moviment Europeu?

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) és una associació pluralista i independent, formada per col·lectius i persones que té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci vers una veritable unió política, una Europa federal respectuosa amb la diversitat dels seus pobles i entesa com un espai geopolític, econòmic, cultural i social, presidit pels principis d’igualtat, llibertat, seguretat, solidaritat i justícia, on els ciutadans europeus en siguin els protagonistes. També treballa per fomentar i aprofundir a Catalunya les relacions entre els diferents pobles, nacionalitats i regions d’Europa de cara a la unitat europea.

Està integrada per una àmplia representació de la societat catalana: partits polítics, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, ajuntaments, universitats, associacions econòmiques, professionals i acadèmiques que són el reflex de la pluralitat professional, ideològica i política de la societat civil d’Europa, treballant conjuntament en la construcció d’una Europa unida.Es va constituir formalment a París, el juny de 1949, com a culminació de les activitats europeistes dutes a terme d’ençà del final de la Segona Guerra Mundial.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis