Avisos

Torroella de Montgrí serà la seu del 3r Festival de Corals Joves de Catalunya

La trobada aplegarà prop de 300 cantaires els dies 14, 15 i 16 d’octubre

07.10.2022

Torroella de Montgrí serà enguany la seu del III Festival de Corals Joves de Catalunya, organitzat per la Federació de Corals Joves, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, de l'Auditori Teatre Espai Ter, l’Agrupació Coral Anselm Viola i el Cor Mondeveus. En aquesta edició, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’octubre, s’aplegaran gairebé 300 cantaires vinguts de diversos punts del territori català i de les Illes Balears, que podran compartir música i experiències, conèixer-se, descobrir joves talents, fer gaudir el públic amb la seva música i formar-se en tallers mentre descobreixen nous repertoris, conduïts per reconeguts directors.

El festival s’iniciarà el divendres 14 d’octubre a les 21 h a l’Auditori Teatre Espai Ter amb el concert inaugural a càrrec del Cor Vivaldi. La formació barcelonina que dirigeix Òscar Boada presentarà un diàleg entre els compositors contemporanis Albert Guinovart i Gerard López amb la Missa “Rex Genitor” del primer i la Cantata “Carpe Diem” del segon López com a plat fort del programa. També hi intervindran el narrador Josep Lluís Gil, la violinista Laura Nogueras i el mateix Gerard López al piano.

El matí del dissabte 15 s’iniciaran els assaigs dels tres tallers amb la participació de diversos cors de la Federació de Corals Joves i els tres directors convidats d’enguany: les directores catalanes Mireia Barrera i Buia Reixach i el compositor i director basc David Azurza.

El festival surt al carrer

El mateix dissabte a la tarda, el festival sortirà al carrer, amb una proposta innovadora que s’ha aconseguit concretar en l’edició de Torroella de Montgrí, en forma de cercavila de tots els participants pels carrers de Torroella, amb actuacions a diverses places i espais de la vila. Es desenvoluparà de les 15.10 a les 18 h i arrencarà al Convent dels Agustins.

La jornada de dissabte es clourà amb el concert de celebració del 10è aniversari del Cor Jove Nacional de Catalunya. Serà a les 22h a l’Auditori Teatre Espai Ter i comptarà amb la participació d'una quarantena de cantaires de les deu edicions, així com d'alguns dels directors que han passat per la formació al llarg dels seus deu anys de trajectòria: Xavier Puig, Mireia Barrera, Pere Lluís Biosca, Lluís Vilamajó i Manel Valdivieso. Els acompanyarà la pianista Viviana Salisi.

Concert de cloenda

La cloenda del festival tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les 18 h amb un concert a l’Espai Ter en què s’oferirà una mostra dels tres tallers duts a terme al llarg de tot el cap de setmana. Al taller amb la directora Mireia Barrera es treballaran arranjaments de cançons populars per a cor i guitarra de Manuel Oltra, en motiu del centenari del seu naixement. L'acompanyament de guitarra anirà a càrrec de Lourdes Pavia. La directora Buia Reixach, per la seva banda, dirigirà una selecció de la suite “Dones a veus”, un conjunt d’arranjaments

de Martí Ferrer per a cors de veus mixtes de cançons actuals protagonitzades, cantades o escrites per dones com “Vestida de nit”, de Sílvia Pérez Cruz o “No volem més cops” de Judit Nedderman. Els acompanyarà al piano Laia Armengol. Per últim, David Azurza mostrarà la seva doble faceta de compositor i director dirigint diverses obres seves amb l'acompanyament al piano de Paul Perera.

Tradició musical i de corals a Torroella

Roser Font, regidora de Cultura, s’ha mostrat molt contenta i il·lusionada amb la celebració d’aquest festival a Torroella de Montgrí. En aquest sentit, vol traslladar públicament el seu agraïment a totes les persones i entitats que ho han fet possible i està convençuda que tant els participants, com el públic podran gaudir plenament dels concert i de les formacions d’aquesta gran experiència compartida. Font recorda la importància que històricament ha tingut sempre la música a la vila i la important tradició en l’àmbit de les corals, raó per la qual la celebració d’aquest festival a Torroella representa un reconeixement a aquest bagatge històric.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis