Torroella de Montgrí acull el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

06.10.2022

Aquest cap de setmana, Torroella de Montgrí acollirà la primera projecció del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació. Un festival que tractarà de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l’art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi aquesta vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà seran els dos únics municipis de les comarques gironines que acullen aquest festival. En aquest sentit, la regidora de cultura i convivència de Torroella de Montgrí, Roser Font, ha manifestat «El FICAC ens permet fer visible la realitat dels països africans des d’un punt de vista artístic i apropar-la a tota la ciutadania, on es busca també un apropament a les persones del nostre municipi d’origen africà. En aquest sentit, l’associació Juventut Àfrica – Unió, una entitat del municipi que agrupa persones d’origen gambià i senegalès, participarà en el debat posterior al visionat d’una de les pel·lícules que es projectarà «We exsist».

Aquest proper dissabte 8 d’octubre, a les 19 h, el Cinema Montgrí projectarà la pel·lícula «We exsist», We Exist parla de la realitat dels llocs d’origen, de les persones que fugen buscant refugi. Sobretot, narra les causes que empenyen a les persones a abandonar la seva família i la seva llar i el paper principal que juguem nosaltres, com a europeus, i els nostres.
Un cop visionada la pel·lícula «We exist» es realitzarà un debat conduït per un dels membre de l’equip del projecte, on hi participarà també un membre de l’entitat local Joventut Àfrica-Unió.

El proper 22 d’octubre es projectarà el segon film del Festival que és «L’escriptor d’un país sense llibreries».

El 4 de novembre està previst també que el Cinema Montgrí aculli el visionat de les pel·lícules «La Petite Vendeuse du Soleil» i «Astel», un projecció adreçada a la comunitat educativa.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis