Avisos

Torroella de Montgrí acull el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

06.10.2022

Aquest cap de setmana, Torroella de Montgrí acollirà la primera projecció del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació. Un festival que tractarà de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l’art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

El FICAC pretén convertir-se en un espai d’entreteniment i divulgació que, a través del cinema, revifi aquesta vella màxima que subratlla que la cultura serveix per modelar les consciències. Per fer-ho, el FICAC, més enllà de projectar la cinematografia seleccionada, vol connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana resident a Catalunya.

Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà seran els dos únics municipis de les comarques gironines que acullen aquest festival. En aquest sentit, la regidora de cultura i convivència de Torroella de Montgrí, Roser Font, ha manifestat «El FICAC ens permet fer visible la realitat dels països africans des d’un punt de vista artístic i apropar-la a tota la ciutadania, on es busca també un apropament a les persones del nostre municipi d’origen africà. En aquest sentit, l’associació Juventut Àfrica – Unió, una entitat del municipi que agrupa persones d’origen gambià i senegalès, participarà en el debat posterior al visionat d’una de les pel·lícules que es projectarà «We exsist».

Aquest proper dissabte 8 d’octubre, a les 19 h, el Cinema Montgrí projectarà la pel·lícula «We exsist», We Exist parla de la realitat dels llocs d’origen, de les persones que fugen buscant refugi. Sobretot, narra les causes que empenyen a les persones a abandonar la seva família i la seva llar i el paper principal que juguem nosaltres, com a europeus, i els nostres.
Un cop visionada la pel·lícula «We exist» es realitzarà un debat conduït per un dels membre de l’equip del projecte, on hi participarà també un membre de l’entitat local Joventut Àfrica-Unió.

El proper 22 d’octubre es projectarà el segon film del Festival que és «L’escriptor d’un país sense llibreries».

El 4 de novembre està previst també que el Cinema Montgrí aculli el visionat de les pel·lícules «La Petite Vendeuse du Soleil» i «Astel», un projecció adreçada a la comunitat educativa.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis