Avisos

Els Pirates i Corsaris desembarquen a l'Estartit en un cap de setmana carregat d'activitats

La XVIII Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes recupera el desembarcament pirata que va caure per la pandèmia

Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional Fira de Pirates i Corsaris organitzada per l’Estació Nàutica Illes Medes en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit. Una Fira que recupera algunes activitats que s'havien perdut amb la pandèmia, com el desembarcament pirata.

Amb el propòsit de continuar divulgant una part important de la història la Fira combina activitats lúdiques i culturals de tota mena i per a tot tipus de públics. Els carrers s'ompliran novament de parades amb productes artesanals i tradicionals, animacions per als més petits, desfilades, actuacions de pirates, tallers infantils i visites guiades a exposicions entre d'altres.

Desembarcament a la platgeta

Divendres 23 a les 21h els Pirates i Corsaris tornaran a desembarcar a la Platgeta després de dos anys d'absència per la pandèmia. Un desembarcament que anirà seguit per un Correfoc des de la Plaça 1 d'Octubre fins al Passeig Marítim a l'altura del Freu. A càrrec d'Excalibur Teatre i Els Pirat's de les Medes.

L'altre gran esdeveniment multitudinari serà la Batalla Naval el dissabte a les 20h també a la Platgeta. Una batalla que anirà seguida d'una cercavila amb els Pirat's de les Medes, Els Voltors, Els Despertaferros, Els Testaferros de l'Empordà i Costa Brava Djs. El recorregut serà el mateix que el del correfoc, des de la Plaça 1 d'Octubre i fins al Passeig Marítim a l'altura del Freu.

Tallers i teatre familiar

La programació de la Fira de Pirates i Corsaris està farcida d'activitats familiars i teatre. Tant divendres com dissabte hi ha una Hora del Conte a la Biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit, a les 17.30h i 11h respectivament.

Els més menuts tenen l'Espai del Petit Pirata. Un espai lúdic i d'aventura on podran passejar en Poni a càrrec de la hípica Mas Paguina i podran fer tallers amb Activa't Torroella. Tot això s'ubicarà davant l'Oficina de Turisme i la Plaça de la Llevantina de 10.30h a 14h i de 16h a 19.30h en el cas dels ponis i fins a les 20h en el cas dels tallers. Això està programat tant dissabte com diumenge. Dissabte també hi haurà un taller d'estampació de peixos amb la Companyia La Sal d'Olot al Passeig Marítim davant el número 59 entre les 11h i les 13h.

Diumenge la programació familiar comptarà amb un concert amb els Atrapasomnis a les 11.30h a la Plaça 1 d'Octubre i un Photocall i visita al Vaixell dels Pirat's de les Medes, Aixa, també a la Plaça 1 d'Octubre.

Les representacions teatrals són part important del a Fira amb Excalibur Teatre fent una visita teatralitzada a l'Estartit Pirata dissabte i diumenge entre les 11h i les 13h; animació al carrer dissabte a les 17h a la plaça de l'Església i l'espectacle El Secret del Tresor Templer al dissabte a les 19h a la mateixa plaça.

Exposició sobre la influència de la gastronomia en la pirateria

La història de la pirateria és tan antiga com el comerç, enguany l'exposició de la Fira es centrarà en com la pirateria i el comerç han influït en la gastronomia local. L'exposició s'obrirà divendres a les 18h a la Sala d'Actes de l'EMD i es podrà visitar divendres a la tarda, dissabte matí i tarda i diumenge al matí.

Coincidint amb la Fira de Pirates i Corsaris els visitants tindran l'opció de conèixer la Meda Gran en una visita guiada dissabte i diumenge i també fer senderisme tot escoltant històries propers de pirates llunyans diumenge a les 09.30h. Aquestes visites requereixen reserva prèvia.

A nivell de visites guiades diumenge a les 10.30h també es podrà gaudir de la visita l'Estartit Terra de Pescadors que ha estat fent tot l'estiu el Museu de la Mediterrània.

Donació de sang, mercat de productes artesans i música

Aprofitant que l'Estartit rebrà un munt de persones el Banc de Sang i Teixits posarà un bus al Passeig Marítim per tal que tothom qui ho vulgui pugui donar sang.

Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà un Mercat de productes artesans i a la nit de dissabte dos concerts: Un a la Pineda amb 2 a la carta i un altre a la Sala Mariscal amb Rockola.

La festa de la majoria d'edat de la Fira clourà l'esdeveniment

La Festa de Pirates i Corsaris clourà diumenge a les 18h amb la festa del 18è aniversari d'un esdeveniment que tanca la temporada alta d'estiu a l'Estartit

 

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis