Avisos

L'inici escolar a Torroella de Montgrí estrena el nou accés de l'Escola Guillem de Montgrí i els camins segurs a les escoles

Es posa en funcionament el nou carril bici que connecta el nucli urbà amb l’Escola Guillem de Montgrí.

05.09.2022

Avui dilluns 5 de setembre, Torroella de Montgrí posarà a prova els nous camins segurs a les escoles que s’han creat gràcies a l’impuls de l’Àrea d’Educació i de la complicitat de la comunitat educativa. L’objectiu del projecte pretén reconvertir el recorregut en una zona pacificada, on els vianants i ciclistes siguin els grans protagonistes.

L’àmbit d’actuació del projecte global és de 1,4 km de recorregut. La primera fase, pressupostada en 100.000 € i que ara es posa en funcionament, arribarà fins a l’escola Guillem de Montgrí i la llar d’infants El Petit Montgrí. La segona fase, ja prevista, arribarà fins la zona esportiva, passant per l’escola Sant Gabriel, i s’inclourà al pressupost municipal del 2023.

Els principals canvis que detectaran els usuaris de la zona és el nou carril bici que enllaça el c. Roser a l’alçada de la Plaça Empordà fins a la Ronda Pau Casals i la nova senyalització viària que promou la mobilitat segura i sostenible. Aquest nou vial ciclista vol promoure que les famílies i els alumnes l’utilitzin per accedir als centres educatius, millorant la mobilitat de l’entorn escolar.

En els punts més sensibles i on s’ha volgut cuidar molt la seguretat de l’alumnat s’ha utilitzat elements innovadors d’urbanisme tàctic per tal de fer visibles als conductors que es troben en zona pacificada. Amb franges de colors verds i amb senyalització horitzontal es recorda a tota la comunitat educativa que els accessos principals dels centres educatius no s’hi pot estacionar ni aparcar, i que si s’ha d’accedir a la zona amb vehicle, els cotxes s’han d’aparcar als carrers laterals o bé a l’Espai Montgrí.

El projecte de camins segurs a les escoles també incorpora la instal·lació de dos semàfors al c. Roser i un altre al c. Bellavista. Tot i que els semàfors ja estan col·locats, la seva posada en funcionament està prevista per més endavant, quan s’hagin solventat problemes logístics.

La regidora d’Educació, Anna Company, s’ha mostrat molt satisfeta per la posada en funcionament del projecte de camins segurs a les escoles  i ha manifestat «Veure com el projecte de camins segurs a les escoles es fa realitat m’omple de satisfacció. El vam gestar quan formava part de l’AMPA de l’Escola Guillem de Montgrí i el podré veure fet realitat, ara com a regidora d’Educació. No ha estat fàcil i ens hem trobat moltes dificultats per què canviar costums i hàbits instaurats durant molt temps, no és, ni serà fàcil a partir d’ara, però tenim clar quin és l’objectiu del projecte i creiem fermament que l’aposta per la mobilitat sostenible i la seguretat de la comunitat educativa val molt la pena.» i ha afegit que «Tenim nous reptes a partir d’ara, consolidar aquest model de mobilitat i treballar per què la segona fase del projecte sigui realitat els propers anys.»

 

Nou accés a l’Escola Guillem de Montgrí, gràcies als pressupostos participatius 2022/23

L’ inici escolar de Torroella de Montgrí també inaugurarà la nova entrada principal de l’escola Guillem de Montgrí, que està situada al sud de les pistes esportives de l’equipament.

Aquesta nova entrada escolar, ha estat possible gràcies a la proposta presentada per la comunitat educativa als pressupostos participatius i per ser la iniciativa que va obtenir més suports ens les votacions ciutadanes.

L’actuació ha consistit en la renovació de la tanca sud i la instal·lació d’una pèrgola que permet refugiar-se en cas d’inclemències meteorològiques. El projecte ha estat dissenyat pels Serveis Tècnics municipals i s’ha apostat per una solució on la fusta i els materials sostenibles són protagonistes i que encaixa amb l’aposta del centre educatiu com escola verda.

L’actuació projectada pels pressupostos participatius també té previst la instal·lació d’unes taules de pícnic, uns aparcaments per bicicletes i altre mobiliari urbà complementari. La inversió total realitzada per l’Ajuntament és d’uns 70.000 €.

Les obres s’han realitzat durant el mes d’agost, per tal de deixar-ho tot llest per l’inici escolar.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Calvet, ha explicat que «Estem molt satisfets de veure com els projectes dels pressupostos participatius s’executen amb celeritat i que la comunitat educativa del Guillem de Montgrí pugui gaudir d’aquesta nova entrada principal de l’equipament, que els permetrà esponjar les entrades i millorar la seguretat de l’entorn escolar»

 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis