Avisos

L'Ajuntament organitza una sessió formativa del Punt Lila amb les entitats col·laboradores de la Festa Major

19.08.2022

Ahir vespre va tenir lloc una sessió formativa amb les entitats de cultura popular i les que participen activament amb l’organització de les Barraques, per part de les professionals que atendran el Punt Lila de la Festa Major d’enguany. En aquesta reunió organitzada per l’Ajuntament, també hi van ser convidades les associacions juvenils.

La sessió va estar orientada a que les entitats prenguin part activa en la detecció, prevenció i educació de les actituds de violència masclista en els espais d'oci durant la Festa Major i per explicar el funcionament i protocol del Punt Lila que es situarà a l’Espai de Barraques, cada nit de concerts. El punt Lila té dos objectius, l'assistencial i el pedagògic i estarà atès per una educadora social i una psicòloga. 

Les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a part de l’organització i coordinació del Punt Lila, també s’han coordinat amb els efectius de la Policia Local i amb els serveis de prevenció i atenció sanitària per establir un protocol de seguretat en cas d’alguna incidència.

Des del Servei de Policia Local es reforçarà la vigilància activa de l’Espai de Barraques per tal que aquest espai d’oci nocturn es pugui desenvolupar amb seguretat i tranquil·litat per a totes les persones.

La regidora de Cultura i Convivència, Roser Font, ha volgut manifestar que «L’Ajuntament està fent un esforç important per tal de garantir que tothom pugui gaudir d’aquests dies de Festa Major amb tranquil·litat i respecte, sigui quin sigui el seu gènere o orientació sexual.» També ha comentat que «Amb la presència del Punt Lila es vol fer evident el rebuig explícit a les actituds masclistes i de tracte discriminatori, ja siguin actituds visibles o més invisibilitzades. És per tant, un recurs educatiu i una tasca pedagògica que es realitzarà just a l’entorn de l’espai d’oci nocturn de la Festa Major del municipi, en la que tothom hi pot prendre part activa.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis