Avisos

L'Ajuntament organitza una sessió formativa del Punt Lila amb les entitats col·laboradores de la Festa Major

19.08.2022

Ahir vespre va tenir lloc una sessió formativa amb les entitats de cultura popular i les que participen activament amb l’organització de les Barraques, per part de les professionals que atendran el Punt Lila de la Festa Major d’enguany. En aquesta reunió organitzada per l’Ajuntament, també hi van ser convidades les associacions juvenils.

La sessió va estar orientada a que les entitats prenguin part activa en la detecció, prevenció i educació de les actituds de violència masclista en els espais d'oci durant la Festa Major i per explicar el funcionament i protocol del Punt Lila que es situarà a l’Espai de Barraques, cada nit de concerts. El punt Lila té dos objectius, l'assistencial i el pedagògic i estarà atès per una educadora social i una psicòloga. 

Les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a part de l’organització i coordinació del Punt Lila, també s’han coordinat amb els efectius de la Policia Local i amb els serveis de prevenció i atenció sanitària per establir un protocol de seguretat en cas d’alguna incidència.

Des del Servei de Policia Local es reforçarà la vigilància activa de l’Espai de Barraques per tal que aquest espai d’oci nocturn es pugui desenvolupar amb seguretat i tranquil·litat per a totes les persones.

La regidora de Cultura i Convivència, Roser Font, ha volgut manifestar que «L’Ajuntament està fent un esforç important per tal de garantir que tothom pugui gaudir d’aquests dies de Festa Major amb tranquil·litat i respecte, sigui quin sigui el seu gènere o orientació sexual.» També ha comentat que «Amb la presència del Punt Lila es vol fer evident el rebuig explícit a les actituds masclistes i de tracte discriminatori, ja siguin actituds visibles o més invisibilitzades. És per tant, un recurs educatiu i una tasca pedagògica que es realitzarà just a l’entorn de l’espai d’oci nocturn de la Festa Major del municipi, en la que tothom hi pot prendre part activa.»

07.12.2023

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou... (Llegir més)

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis