Avisos

Un nou cartell de luxe per a la nova temporada de l'Auditori Teatre Espai Ter

Aquest dimecres es posen a la venda les entrades de la vintena d’espectacles que tindran lloc des de l’agost i fins a final d’any

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des de finals d’agost i fins a principis de gener del 2023. La programació inclou propostes de teatre, música, dansa, màgia i espectacles familiars.

La nova temporada s’iniciarà a finals d’agost amb la nova proposta teatral de l’actor Joan Pera, tot un clàssic del teatre català, que representarà l’obra Master Xof, una hilarant comèdia entre fogons. L’Espai Ter tornarà a acollir aquesta temporada dos espectacles teatrals del Festival Temporada Alta. D’una banda, l’obra Delicades de T de Teatre, que recupera aquesta peça coincidint amb el seu 30è aniversari com a companyia teatral. I de l’altra, Per fi sol, amb l’actor Carles Sans que puja a l’escenari per explicar divertides anècdotes professionals dels quaranta anys de trajectòria de la companyia Tricicle.

De l’apartat teatral també destaca la representació d’El Llop: Terra Baixa, la versió del clàssic d’Àngel Guimerà sorgida de l’exitós programa de TV3 i que està dirigida per Àngel Llàcer. Durant la temporada també es programa l’estrena a les comarques gironines de l’obra Entre copas, un clàssic del cinema portat als escenaris amb un repartiment format per coneguts artistes espanyols, com Juanjo Artero (Verano Azul, El Comisario), Patxi Freytez (El Comisario, Todo sobre mi Madre), o Ana Villa (Amar en tiempos revueltos, Hospital Central), entre altres. L’Espai Ter també acollirà l’estrena a les comarques gironines de Los Pazos de Ulloa, considerada una de les millors obres de la literatura castellana. La proposta compta amb un repartiment de grans actors com Pere Ponce, Diana Palazón, Marcial Álvarez, Francesc Galceran, Esther Isla y David Huertas.

Finalment, dins l’apartat teatral, l’Espai Ter també manté la seva aposta per la creativitat local i programa l’estrena de la primera obra de la nova companyia Grop Teatre, de Torroella de Montgrí, que interpreta una comèdia sobre les mentides titulada Sempreviva. Una ficció administrativa. La proposta és una coproducció de l’equipament i de la nova companyia torroellenca. 

Dansa
En la seva decidida aposta per la dansa, l’Espai Ter programarà també durant la pròxima temporada un espectacle de gran nivell d’aquesta disciplina: Four Seasons,  el darrer espectacle de la prestigiosa companyia de dansa CaraBdanza de Madrid. Onze ballarins interpreten aquesta espectacular escenografia al ritme de la recomposició que el músic Max Richter ha compost de les Quatre Estacions de Vivaldi.

Música
De l’apartat musical destaca especialment el concert de Javier Gurruchaga y La Orquesta Mondragón, que presenten el seu nou espectacle Historias extraordinarias, en què repassen la seva extensa i exitosa carrera musical i conviden a l’espectador a viatjar amb ells pels seus quaranta anys d’història. Amb una estètica de cabaret i music-hall i a ritme de blues i jazz, no faltaran clàssics de la banda com Garras Humanas, Bon voyage, Ponte la peluca o Corazón de neón, o versions de John Lennon, Luís Eduardo Aute o Lou Reed

Cal destacar també la presentació de Carst, de Manel Camp, que ha rebut el Premi Espai Ter de Música 2022. Serà una oportunitat única per veure en directe un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i inclassificables que hi hagi hagut mai al nostre país. El pianista manresà oferirà un espectacle amb composicions originals en format de quartet de jazz, acompanyat dels músics Matthew Simon, (trompeta), Xisco Aguiló (contrabaix) i Lluís Ribalta (bateria). 

A mitjans d’octubre, l’Espai Ter acollirà el Festival Corals Joves de Catalunya, amb les actuacions del Cor Vivaldi, el Cor Jove Nacional de Catalunya i un concert de clausura protagonitzat per 250 joves cantaires provinents de desenes de cors d’arreu del territori de parla catalana. Finalment, de l’apartat musical, remarcar també el concert de la segona Gala Pro Baix Ter dedicada aquest any a les ADF Associacions de Defensa Forestal Montgrí i el Puig Segalar, i que comptarà amb una proposta molt potent per a tots els públics dirigida pel músic Santi Arisa: Sardanova.

Espectacles familiars amb un musical, circ i màgia
De la programació familiar destaca l’estrena a Catalunya de Dumbo. El Musical, un espectacle per a tota la família que va guanyar el premi a millor musical infantil dels Premis Broadwayworld 2020 i ha estat finalista als Premis del Teatre Musical en la mateixa categoria. Amb una gran posada en escena i veus en directe, l’espectacle versiona un dels clàssics del cinema infantil però a partir del conte escrit el 1939 per Helen Aberson. El musical ens apropa a la història de l’elefant Dumbo per fer-nos reflexionar sobre l’assetjament escolar i el rebuig al diferent. I, a més, ho fa apostant per la inclusió social amb un repartiment format per actors amb discapacitat i sense.

La nova programació de l’equipament també acull l’actuació de la companyia Vaivén Circo, Premi Nacional de Circ 2016.  Amb una posada en escena plena de màgia i poesia, la formació de Granada presenta el seu darrer espectacle Esencial que combina els malabars, l’equilibrisme i la dansa. Cinc actors virtuosos de circ pugen a l’escenari per jugar i somiar en un viatge ple d’aventures on la decisió més difícil serà escollir el més essencial. 

Com ja és tradicional, la programació del segon semestre inclou l’espectacle de tardor del Festival FIMAG. En aquest cas pujarà a l’escenari Dakris, el nom de l’il·lusionista valencià conegut com el Mag Invisible. Premi Nacional de Màgia 2022, és un dels grans talents de la màgia actual que ens sorprendrà amb el seu nou espectacle iReality.  

I la temporada es tancarà amb dos grans clàssics. D’una banda, el Concert d’Any nou que tornarà a protagonitzar l’Orquestra Terres de Marca que oferirà un repertori de valsos, polques, masurques i danses més originals i conegudes de la noble i elegant tradició vienesa. I de l’altra, el Concert de Reis impulsat per l’Auditori Teatre Espai Ter i el Festival de Torroella que programen la nova proposta de la GIO Symphonia que s’estrena el pròxim Nadal. Dirigida per Francesc Prat i amb Elena Tarrats a la veu, l’orquestra presenta un nou espectacle amb diàlegs musicals entre compositors de clàssica, com Bach o Glass, i grups i artistes pop, com Beatles i Bowie.

Venda d’entrades
Aquest dimecres, a les 11.00 h, es posen a la venda les entrades de la majoria dels espectacles programats al web de l’Espai Ter (www.espaiter.cat) i a les taquilles de l’equipament de Torroella de Montgrí. L’equipament torna a oferir l’abonament T-5 que permet comprar 5 entrades de diferents espectacles per un preu de 60 €.


L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L'Auditori Espai Ter, un dels equipaments culturals de referència nacional, acull anualment una mitjana de més d’un centenar de propostes amb l'assistència de prop d’uns 60.000 espectadors. Els darrers anys s'ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori i és un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, acollint artistes nacionals i internacionals i també com a seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L'Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d'esdeveniments públics i privats.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis