Avisos

El Ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2022

14.07.2022

L'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC – Catalunya Contra El Càncer i d'Oncolliga Girona, rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal.

L’acte institucional de lliurament se celebrarà, com és tradició, el 24 d'agost, la vigília de Sant Genís, en el marc dels actes de la festa major de Torroella de Montgrí, durant un acte institucional que es farà a l’Auditori Teatre Espai Ter, a les 19.30 h.

Eduardo Rincón García
Compositor autodidacta de primer nivell, nascut a Santander el 1924 i convilatà de Torroella, ha dedicat tota la seva vida a la passió per la música en una trajectòria gens fàcil marcada per les anades i vingudes a l’exili i a la presó, degut al seu compromís polític antifeixista. Obstinat a perseguir des de petit la seva vocació per la música malgrat l’adversitat constant, ha composat i estrenat més de 36 obres de tots els gèneres i moltes altres que han quedat inèdites. Amb obra pianística, vocal, simfonies, trios, quartets música de cambra, òperes i obres concertants amb diversos instruments, les obres d’aquest mestre de la música han estat interpretades al Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí en diverses edicions, on col·labora fidelment des del 1992 i fins a dia d’avui com a crític musical. Estimat per la seva sensibilitat ètica i estètica per la música, les seves composicions s’han interpretat a Torroella de Montgrí, Barcelona, Madrid, Elx, Cuenca, Santander, Bolonya, Leeds, Manchester, Praga, Budapest i San Petersburg, entre d’altres. Més informació sobre ell a http://eduardorincon.org

Delegacions locals de les entitats AECC – Catalunya Contra El Càncer i Oncolliga
Institucions de caràcter benèfic sense ànim de lucre, declarades d’interès públic i formades majoritàriament per persones voluntàries que treballen desinteressadament per a oferir un servei de lluita contra el càncer a la societat, junt amb un equip de professionals especialitzats i formats per a aquesta tasca en concret. A Torroella de Montgrí i l’Estartit, informen i consciencien a la població sobre aquesta malaltia i promouen i eduquen en les mesures per a prevenir-la a través de campanyes de prevenció específiques, xerrades informatives, jornades d’interès i difusió científica a l’abast de tots els públics. També recolzen a totes les persones i les respectives famílies afectades per la malaltia amb suport psicològic i acompanyament al llarg de tot el procés oncològic. Paral·lelament, promouen la divulgació i mobilització ciutadana per la prevenció i el coneixement del càncer a través d’iniciatives de participació comunitària com és el cas de la Fira de llibres, roses i entitats de Sant Jordi.

Narcís Coll Frigola
Nascut el 1936, és àmpliament conegut a tot el municipi per la multiplicitat de facetes i activitats de la seva trajectòria, sempre vinculades a l’entorn social i el desenvolupament local del territori. Masover, agricultor, granger, estudiós, empresari, actor de teatre aficionat, autor d’“Una vida de poesia” i d’una “Auca de Torroella”, així com d’altres ocupacions i perfils no mencionats a falta d’aprofundir, és sobretot molt conegut i estimat per la seva tasca com a Jutge de Pau de Torroella de Montgrí. Qui també va ser “alcalde pedani” de l’Estartit escollit per unanimitat durant onze mesos, ha administrat durant més de16 anys el registre civil municipal, així com els contractes d’arrendament de finques rústiques i urbanes del poble i els assumptes litigiosos de gran part de la població torroellenca i estardidenca. Però de ben segur, que la seva faceta més emblemàtica i recordada a través de l’imaginari col·lectiu serà la d’haver casat a desenes de parelles del poble en un dels dies més rememorats de la seva història.

31.01.2023

L’Espai del Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el... (Llegir més)

27.01.2023

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha fet una visita institucional aquest matí a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Ha estat rebuda... (Llegir més)

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis