Avisos

El reconegut pianista i compositor Manel Camp, distingit amb el Premi Espai Ter 2022

Rebuda institucional de Manel Camp (tercer per l'esquerra) al despatx d'alcaldia.
Rebuda institucional de Manel Camp (tercer per l'esquerra) al despatx d'alcaldia.
Rebuda institucional de Manel Camp al despatx d'alcaldia.
Rebuda institucional de Manel Camp al despatx d'alcaldia.
Manel Camp, pianista i compositor, Premi Espai Ter 2022.
Manel Camp, pianista i compositor, Premi Espai Ter 2022.

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en valor i reconèixer la seva prolífica trajectòria artística. 

En la seva resolució, el jurat assegura que Manel Camp és, sense cap mena de dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i inclassificables que hi hagi hagut mai al nostre país. “Ha col·laborat com a pianista, compositor, arranjador i director musical amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Elèctrica Dharma, Joan Manuel Serrat, José Antonio Labordeta, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus…”, s’assegura a la resolució del jurat. 

L’artista s’inicia professionalment l’any 1970 amb Fusioon, grup capdavanter del rock simfònic a l’Estat espanyol i l’any 1985 edita el seu primer disc a piano sol, començant una carrera que l’ha portat als festivals de jazz més importants. Té editats 40 discs, és compositor de diverses bandes sonores i  com a docent ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya ( ESMUC) del 2001 al 2014.

Com a reconeixement a la seva gran trajectòria, Manel Camp ha estat guardonat amb el Premi Espai Ter de Música 2022. L’equipament cultural de Torroella de Montgrí apadrinarà el nou projecte de creació musical de Manel Camp que porta per títol Carst. En aquest sentit, l’Espai Ter oferirà espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament aquesta mateixa setmana; col·laborarà en l’enregistrament i edició del treball així com l’estrena i presentació del nou disc, i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent. 

En aquest nou projecte musical, Manel Camp (piano) s’acompanya pels músics Matthew Simon, (trompeta), Xisco Aguiló (contrabaix), Lluis Ribalta (batería) i Manel Camp (piano). Carst forma part del projecte De Minorisa a Carst que ha portat a terme l’artista amb l’excusa del seu 75è aniversari. El títol del projecte, el conformen dos noms molt significatius pel compositor: Minorisa va ser el nom que va portar l’àlbum més representatiu del grup de rock progressiu Fusioon, un nom amb un rerefons a tota la trajectòria del músic on la fusió i la transversalitat han estat una constant i Carst és el darrer treball compost pel seu quartet i que ajunta el paisatge de les dues terres on ha viscut i que sónn casa seva: el Bages i Mallorca. 

Amb la concessió del Premi Espai Ter 2022, ben segur que el paisatge càrstic del massís del Montgrí, a partir d’ara, també formarà part del seu particular univers. “Tant per mi, com pel quartet, és un luxe, un privilegi i una il·lusió que l’Espai Ter ens hagi concedit aquest premi que ens permetrà editar en CD aquest treball, amb el qual tanquem el projecte De Minorisa a Carst”, ha assegurat l’artista.

El Premi Espai Ter de música
L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí  va crear,  l’any 2018,  el Premi Espai Ter de música amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical professional en l’àmbit dels Països Catalans. L'Auditori Teatre Espai Ter és un equipament municipal de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que té entre els seus objectius posicionar-se com un espai de suport dels processos creatius. Una de les accions que s'està portant a terme i que s'inscriuen en el Pla Director actual (2020-2025) és la de contactar amb els creadors del territori per poder donar sortida als projectes de creació d'interès que poden tenir una trajectòria als Països Catalans i contribuir a la seva internacionalització.

El premi, en la seva primera edició de 2018, es va concedir al treball Inesperat del grup vocal In Crescendo. L’any 2019, es va reconèixer al conjunt instrumental Spanish Brass pel seu projecte Mira si hem corregut terres.  Després d’haver deixat sense convocar el III Premi l’any 2020 per la pandèmia, l’Espai Ter va atorgar el guardó a Jaume Pla Mazoni. La creació d’aquest guardó ha significat també la posada en marxa d’una nova col·lecció discogràfica al territori català: els Premis Espai Ter de música que edita anualment el treball guardonat.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis