Avisos

La Casa Galibern de Torroella de Montgrí acull, a partir de demà, l’exposició «Orfebreria i joieria a la Col·lecció Mascort»

Es tracta d'una mostra inèdita que reuneix més de 300 peces d’excepcional qualitat històrica i artística, datades entre els segles VI i XIX

10.06.2022

Demà s'inaugura la nova proposta expositiva de la Fundació Mascort a la Casa Galibern, de Torroella de Montgrí. En aquesta ocasió porta per títol «Orfebreria i joieria a la Col·lecció Mascort» i dona a conèixer, per primera vegada, una col·lecció d’objectes d’ús litúrgic i civil, fins ara inèdita. La seva comissària, la doctora en Història de l’Art Lourdes de Sanjosé, qui és també l’autora del catàleg que complementa la mostra, remarca l’excepcional qualitat d’aquesta mostra que reuneix més de 300 peces de gran valor artístic, datades entre els segles VI i XIX.

La mostra es divideix en tres àmbits, el primer dels quals està dedicat a la joieria i, els altres dos, a l'orfebreria religiosa i l'orfebreria civil. Les peces es presenten per tipologia i cronologia, i en una sala específica s'han reunit les millors creacions dels artífexs més qualificats.

El catàleg de la mostra és un laboriós estudi de l’orfebreria de la Col·lecció Mascort, que ha estat analitzada minuciosament per la seva autora, qui ha aconseguit identificar l’artífex de moltes de les peces.

L’exposició es podrà visitar de l'11 de juny al 16 d’octubre de 2022.

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis