Avisos

Projecten l’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí i la incorporació d’una base del SEM

El Ple aprova una modificació de planejament que permetrà disposar d'un equipament amb el doble de capacitat i dimensionat a les necessitats de present i futur de la població

25.05.2022

(25.05.22) El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Torroella de Montgrí gairebé doblarà la superfície actual i incorporarà una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La proposta d’ampliació i remodelació de l’equipament és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb l’objectiu d’adequar l’equipament a les necessitats actuals i de creixement de població i del nombre de professionals. L'ampliació projectada pel Servei Català de la Salut es troba en fase de redacció de l’avantprojecte constructiu.   

El CAP ocupa actualment una superfície de 1.049 metres quadrats, en una parcel·la destinada a sistema d'equipaments que té una superfície total de 3.779 metres quadrats. Amb l'actual qualificació urbanística, el nou equipament podria créixer fins a 1.889,50 metres quadrats, però no fins als 2.250 projectats. Per aquesta raó, l'Ajuntament ha aprovat modificar la qualificació urbanística del sistema d’equipaments del C/ Doctor Molinas (clau E) per transformar-lo a sistema d’equipaments sanitaris (clau Esa). Això permet incrementar el sostre edificable i poder fer efectiva l’ampliació del centre sanitari.

L’actual edifici del CAP de Torroella de Montgrí, que està gestionat per la Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), consta d’una superfície construïda de 1.049 metres quadrats, distribuïts fonamentalment en una única planta i dissenyat en forma d’ “U”.

L’ampliació del CAP ha estat molt ben rebuda per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que, des del primer moment, ha col·laborat amb el Servei Català de la Salut per tal de fer-la possible. L’alcalde, Jordi Colomí, reconeix que es tracta d’una molt bona notícia que incidirà directament en la millora de l’atenció sanitària a la població resident i als nombrosos visitants que rep el municipi. D’altra banda, admet que servirà per reforçar la capitalitat que exerceix la població en el seu entorn més proper.

Colomí reitera l’aposta que ha fet el municipi per introduir la salut pública com a eix destacat de la gestió municipal. En aquest sentit, recorda que des de fa dos anys s’està desplegant el Pla Municipal de Salut, Benestar i Desenvolupament Sostenible, el primer pla d'aquestes característiques que es va aprovar a les comarques gironines, després d'un procés iniciat el maig de 2017, amb el guiatge del Dipsalut i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, i la col·laboració de l’Agència de Salut Pública.

Vint anys en funcionament

El CAP de Torroella de Montgrí va començar a prestar assistència a mitjans del 2002 i, des de la seva obertura fins l’actualitat, hi ha hagut un increment de la població empadronada del 31,45%. A més, els municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella reben molts visitants durant l’estiu i caps de setmana, de tal manera que la població de la zona creix considerablement en períodes estacionals. Tot plegat repercuteix en un augment de l’activitat assistencial. Durant el 2021 es va registrar un total de 143.210 visites, un increment del 44% respecte l’any 2003.

Pel que fa a la plantilla laboral, també ha augmentat el nombre de professionals que hi treballen i s’ha doblat en els últims quinze anys. A més, durant la pandèmia s’han incorporat nous perfils professionals, com gestors COVID, els referents escolars COVID (RECO) i nou personal administratiu, de manera que s’ha evidenciat la necessitat de disposar de més espai assistencial així com àrees de treball i espais personals per als treballadors.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis