Avisos

L'Ajuntament referma el seu compromís amb el Cinema Montgrí

Renova el conveni de gestió amb el Cine Club Torroellenc i continuarà amb el projecte de millores estructurals en l'edifici

Roser Font i Jordi Bellapart
Roser Font i Jordi Bellapart

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà, un any més, fent-se càrrec de la programació de l'equipament. D'aquesta forma, es dona continuïtat a un model de gestió mixta iniciat fa 37 anys, quan l'Ajuntament va decidir va decidir comprar-lo i fer-se’n càrrec del seu funcionament. Al llarg d'aquestes gairebé quatre dècades, l'equipament ha estat un dinamitzador social i cultural molt important del municipi, i ha esdevingut un referent del que havien estat els cinemes de poble, la majoria dels quals van anar tancant les portes.

La regidora, Roser Font, referma la voluntat municipal de preservar-ne el seu llegat i garantir-ne el funcionament en les millors condicions possibles. Posa de relleu, a més, que aquest equipament ha esdevingut, a més, un element de prestigi i diferenciador de Torroella de Montgrí. Per a la regidora, el projecte cultural que porta a terme l’Associació Cine Club Torroellenc, més enllà del seu component cultural i de l’important impacte local que té, contribueix a fer del nostre municipi un destí atractiu a nivell turístic i ajuda al desenvolupament econòmic i comercial de la nostra vila.

D'acord amb el conveni de col·laboració signat, l'Ajuntament concedirà una subvenció de 21.000 euros al Cine Club Torroellenc per tal que la pugui destinar a cobrir part de les despeses que genera l'activitat, la programació i la promoció del Cinema Montgrí.

Recuperació de públic

Malgrat algun període concret de dificultats i el recent impacte de la pandèmia, la memòria de balanç de l'any 2021 posa de manifest una important recuperació tant de l'activitat com d'espectadors. Respecte el 2020, la xifra d'espectadors va augmentar un 37 %. En concret, es van vendre 13.623 entrades. Aquesta recuperació es va notar, especialment, a partir del mes d'agost, gràcies a una bona programació de pel·lícules d'estrena immediata i del canvi en les restriccions sanitàries. No obstant aquesta recuperació, s'està un 50 %, aproximadament, per sota de la mitjana d'abans de la pandèmia.

En total, l'any passat es van projectar més de 120 pel·lícules de tots els estils i es van fer més de 20 col·laboracions amb entitat i actes especials. El balanç econòmic positiu va permetre eixugar el 51 % de les pèrdues de l'any 2020.

Millores a l'edifici

D'altra banda, l'Ajuntament continuarà fent-se càrrec del manteniment i la millora estructural de l'edifici. En aquest sentit, cal recordar que es tracta d'un edifici singular,  d'alt valor patrimonial, que es va construir aproximadament d'any 1925, en el solar que anteriorment ocupava la Casa López, i presenta característiques estilístiques de l'"art déco". 

L'any passat l'Ajuntament va invertir uns 24.000 euros per canviar tots els tancaments de la planta superior, on hi ha diversos despatxos i espais. Les properes actuacions seran arranjar les façanes i repassar la coberta, per garantir-ne la total impermeabilització de l'edifici.

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

14.09.2022

Benvolgudes famílies, Us informem que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions amb una ajuda per... (Llegir més)

Cercador
eventis