Avisos

L’Ajuntament aprova un reglament per millorar la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) a Torroella i a l’Estartit

11.04.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat un reglament per regular i millorar la prestació del servei d'atenció domiciliària (SAD). Amb aquest document es preveu facilitar-ne l’accés a totes les persones del municipi que ho requereixin, en condicions d’igualtat, equitat i justícia redistributiva.

El SAD és un instrument bàsic de les polítiques locals d'atenció al ciutadà, ja que dóna suport a l'autonomia funcional de les persones i famílies, i vol garantir el dret a viure en el seu entorn social i en la seva pròpia llar. Constitueix, també, un instrument clau per oferir suport educatiu, preventiu i assistencial a les famílies en situació de més vulnerabilitat. Té caràcter integral i polivalent, permet cobrir les necessitats de l’individu dins del marc general de Serveis Socials.

La regidora de Serveis Social, Anna Bonada, argumenta que és un dels serveis de l’àrea on més ha crescut la demanda els darrers anys, especialment arran de la COVID-19. Recorda que durant la pandèmia hi havia preferència d'allargar el màxim de temps a domicili en casos de tractaments o persones amb malalties greus i/o de tipus pal·liatiu. Així mateix, durant un període el centre de dia no va estar operatiu. Tot pegat ha fet que el nombre de persones dependents a les llars sigui més elevat que en d’altres períodes anteriors.

Bonada explica que el reglament aprovat ajuda, a més, a les treballadores socials a tenir unes bases ben definides sobre el procediment d’accés i les escales de puntuació. Això és determinant per poder realitzar una valoració tècnica el més objectiva i adequada a cada realitat personal. En aquest sentit, la regidora assegura que s’ha redactat un reglament amb criteris justos i equitatius, perquè ningú que ho necessiti en quedi exclòs. La regidora també  argumenta que es tracta d'un procés de transparència per tal que les famílies o interessats coneguin el procés per a la sol·licitud i drets i deures del servei.

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis