Avisos

Foto Torroella homenatja el poeta Gabriel Ferrater amb una exposició col·lectiva

04.04.2022

Fins al proper 25 d’abril es podrà visitar a la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí l’exposició col·lectiva «Correlats», una mostra que reuneix una trentena d’obres de setze fotògrafs diferents vinculats a l’entitat local Foto Torroella, que conviden l’espectador a endinsar-se en l’obra poètica de Gabriel Ferrater (Reus, 1922-Sant Cugat del Vallès, 1972)

Amb aquesta iniciativa, Foto Torroella homenatja el poeta en l’any de la celebració del seu centenari. Aquesta, a més, és l’única iniciativa de l’Any Ferrater que conjuga la poesia i la fotografia. 

Els participants en l’exposició han pres, cadascun d’ells, un poema de l’autor de Les dones i els dies com a referència per a les seves fotografies. La trentena d’obres que s’exposen a Correlats inclouen el text de Ferrater que les ha inspirat. 

“Les i els fotògrafs de Foto Torroella s’han plantejat l’exigent repte d’aprofundir en els correlats de Gabriel Ferrater. El resultat final és una sèrie d’imatges que ens remeten a l’univers poètic de Ferrater i ens conviden a passejar-hi com si ho féssim amb la mirada penetrant del poeta”, conclou, a propòsit de la mostra, l’enginyer i escriptor Jordi Font-Agustí. 

“Escrita entre els anys 1960 i 1968, la poesia de Ferrater va ser molt innovadora i va aportar a la poesia catalana una observació de l’experiència moral de l’ésser humà despullada de romanticismes. L’erotisme franc i el pas del temps són una constant, d’aquí que la seva obra s’aplegui sota el títol de Les dones i els dies”, recorda també Font-Agustí en el text que acompanya el llibret que s’ha editat per Correlats. 

Sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i dels ajuntaments de Reus i de Sant Cugat del Vallès, l’Any Gabriel Ferrater vol, “no tant descobrir el poeta sinó de celebrar que sigui tan present, per tantes bandes i amb tant de pes, a la tradició més viva”. Sota l’Any Ferrater s’hi ha aplegat diferents actes d’homenatges i nombroses activitats arreu del país. 

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis