Avisos

Torroella i l'Estartit acullen la cloenda del curs d'accessibilitat turística del Baix Empordà

La formació s'emmarca en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

16.03.2022

Aquest matí, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs que tenia com a finalitat sensibilitzar i conscienciar el sector públic i privat del Baix Empordà sobre la importància de considerar l’accessibilitat en la seva planificació i gestió turística. La formació, desenvolupada al llarg de 4 sessions durant aquest mes de març, ha combinat teoria i pràctica. La teoria va estar impartida per l'arquitecte Enrique Rovira Beleta, director de Rovira-Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona.

En aquesta edició del curs s’ha comptat amb un total de quinze participants provinents dels següents sectors: allotjament (càmpings, cases rurals i hotels), restauració, empreses d'activitats nàutiques i tècnics d'oficines de turisme, de museus i de platges.

Algunes de les activitats pràctiques que s’han desenvolupat proposaven voltar pel municipi amb cadires de rodes per posar a prova l’accessibilitat de Torroella de Montgrí. Els assistents també s’han tapat els ulls i caminat amb bastons per tal de posar-se a la pell de les persones amb discapacitat visual i també han practicat la llengua de signes catalana. Amb aquestes dinàmiques es volia fer sentir als assistents la necessitat i la importància de treballar bé l’accessibilitat sense pensar només en la supressió de les barreres arquitectòniques i sense pensar únicament en la discapacitat física sinó també en la discapacitat sensorial com la visual o l’auditiva. Els tallers els han dut a terme les entitats MIFAS, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i també l’empresa Multisignes.

Aquestes formacions s’emmarquen en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, projecte impulsat per I'Àrea de Turisme del Consell Comarcal, que vol posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix la comarca.

El vicepresident i conseller comarcal de Turisme i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, després d’agrair la implicació i la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, ha remarcat que “des del Consell Comarcal apostem clarament pel turisme inclusiu i agraïm la tasca que s’està fent des de l’Ajuntament de Torroella per promoure una oferta turística accessible per a tots els públics. L’accessibilitat ha de ser un dels trets distintius de l’oferta de la comarca i, per fer-ho realitat, cal la implicació de tots els sectors que heu format part del curs”.

Per la seva banda, la regidora de la Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras, que també ha participat en la cloenda del curs i en el lliurament de diplomes, ha explicat a tots els assistents que a millora de l'accessibilitat turística és un dels eixos de treball que s'impulsen des de l'àrea municipal de Turisme. Ha recordat, també, que és una de les actuacions incloses i programades en el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l'Estartit (2021-2023). Concretament, l'acció projectada permetrà reforçar el programa municipal de Destinació Accessible i contractar un servei de consultoria per donar suport als allotjaments i empreses.

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis