Avisos

Milloraran el sistema de descàrregues de camions cisterna a la depuradora de Torroella de Montgrí

07.03.2022

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha aprovat el projecte per construir un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torroella de Montgrí. L’actuació projectada té un pressupost de 178.626,47 euros i evitarà els embussos i avaries que comprometen el funcionament normal de l’equipament.

L’EDAR de Torroella és el punt de recepció de tots els camions cisternes dels municipis del seu entorn. Tot i que les aigües residuals transportades i descarregades són assimilables a domèstiques procedents de fosses sèptiques o de les neteges d'embussos en col·lectors, durant el procés de descàrrega dels camions cisterna es produeixen avaries i embussos importants que comprometen el funcionament normal de les instal·lacions, degut a la manca d’una instal·lació específica per aquest ús.

El projecte que aprovat defineix un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna adequat per tal d’eliminar els problemes actuals d’embossos i avaries.

La instal·lació per a la descàrrega s’ubicarà dins de les instal·lacions i inclourà una zona per a la neteja del camió cisterna. La descàrrega es realitzarà mitjançant mànega i el nou tractament estarà format per una obra de recepció i pas per una trampa de sorres, amb evacuació de les aigües decantades per un canal amb tamisat a la sortida. Posteriorment, les aigües es conduiran a l’entrada del pretractament de l’EDAR.

Es preveurà la instal·lació, a la trampa de sorres, d’un equipament capaç d'extraure els sòlids amb la màxima sequedat de residu possible.

Pel que fa a la neteja del camió cisterna (ja sigui el propi de l’empresa explotadora de les instal·lacions com, si cal, dels camions externs), es farà obrint la comporta posterior i inclinant la cisterna per facilitar el baldeig amb mànega. Es requerirà d’una superfície delimitada per emmagatzemar els sòlids descarregats i l’aigua de neteja.

L’aigua de neteja s’haurà de conduir al pretractament, i caldrà preveure un sistema d’evacuació adequat dels sòlids (majoritàriament sorres) per conduir-los al contenidor pertinent. Un cop aprovat, el projecte constructiu iniciarà el procés de licitació.

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis