Avisos

Milloraran el sistema de descàrregues de camions cisterna a la depuradora de Torroella de Montgrí

07.03.2022

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha aprovat el projecte per construir un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torroella de Montgrí. L’actuació projectada té un pressupost de 178.626,47 euros i evitarà els embussos i avaries que comprometen el funcionament normal de l’equipament.

L’EDAR de Torroella és el punt de recepció de tots els camions cisternes dels municipis del seu entorn. Tot i que les aigües residuals transportades i descarregades són assimilables a domèstiques procedents de fosses sèptiques o de les neteges d'embussos en col·lectors, durant el procés de descàrrega dels camions cisterna es produeixen avaries i embussos importants que comprometen el funcionament normal de les instal·lacions, degut a la manca d’una instal·lació específica per aquest ús.

El projecte que aprovat defineix un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna adequat per tal d’eliminar els problemes actuals d’embossos i avaries.

La instal·lació per a la descàrrega s’ubicarà dins de les instal·lacions i inclourà una zona per a la neteja del camió cisterna. La descàrrega es realitzarà mitjançant mànega i el nou tractament estarà format per una obra de recepció i pas per una trampa de sorres, amb evacuació de les aigües decantades per un canal amb tamisat a la sortida. Posteriorment, les aigües es conduiran a l’entrada del pretractament de l’EDAR.

Es preveurà la instal·lació, a la trampa de sorres, d’un equipament capaç d'extraure els sòlids amb la màxima sequedat de residu possible.

Pel que fa a la neteja del camió cisterna (ja sigui el propi de l’empresa explotadora de les instal·lacions com, si cal, dels camions externs), es farà obrint la comporta posterior i inclinant la cisterna per facilitar el baldeig amb mànega. Es requerirà d’una superfície delimitada per emmagatzemar els sòlids descarregats i l’aigua de neteja.

L’aigua de neteja s’haurà de conduir al pretractament, i caldrà preveure un sistema d’evacuació adequat dels sòlids (majoritàriament sorres) per conduir-los al contenidor pertinent. Un cop aprovat, el projecte constructiu iniciarà el procés de licitació.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis