Avisos

Torroella de Montgrí i l’Estartit encaren l’execució dels pressupostos participatius 2021/22

Espai Jove de Torroella de Montgrí
Espai Jove de Torroella de Montgrí
Espai Jove de Torroella de Montgrí
Espai Jove de Torroella de Montgrí
 Millora del jardí de l’Escola Bressol Municipal Mar i Ce
Millora del jardí de l’Escola Bressol Municipal Mar i Ce
Habilitació d’un espai de taules i bancs proper a l’skate parc del Safareig
Habilitació d’un espai de taules i bancs proper a l’skate parc del Safareig
Projecte de millora de l’accés sud de l’Escola Guillem de Montgrí
Projecte de millora de l’accés sud de l’Escola Guillem de Montgrí

02.03.2022

El mes de febrer, la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i l’Estartit va prendre una decisió sobre els projectes executables, segons l’ordre de votacions i els diners assignats a cada una de les propostes finalistes.

  • A Torroella, l'Ajuntament executarà la millora dels accessos de l’Escola Guillem de Montgrí, el subministrament d’equipaments  per l’ Espai Jove i la creació d’un espai amb taules i bancs a l’Skate Parc.
  • A l’Estartit, l’EMD executarà la millora del jardí de l’Escola Bressol Municipal Mar i Cel i la remodelació de voreres per fer-les més accessibles.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ja està encarregant la redacció del projecte de millora de l’accés sud de l’Escola Guillem de Montgrí, amb la voluntat de que les obres es puguin començar durant l’època d’estiu. Aquesta actuació està pressupostada amb 70.000 euros, aproximadament.

El segon projecte que es podrà realitzar, que té un pressupost assignat de 30.000 euros, serà la compra de material i equipament per l’Espai Jove que l’Ajuntament està reformant actualment al Convent de les Clarisses. En aquest sentit, es preveu la compra de mobiliari, equipament informàtic i altres elements com tarimes i equips de música, que l’entitat juvenil havia sol·licitat en la seva proposta als pressupostos participatius. L’Àrea de Joventut consensuarà amb l’entitat de joves, la compra de tots els elements necessaris per l’Espai Jove, que formaran part de l’inventari municipal.

El tercer projecte que es podrà realitzar gràcies a les inversions dels Pressupostos Participatius serà l’habilitació d’un espai de taules i bancs proper a l’skate parc del Safareig. Amb aquesta actuació, els usuaris podran tenir una zona de socialització, propera a un dels equipaments esportius outdoor més utilitzats pels joves locals. Aquesta proposta té un pressupost aproximat de 6.500 euros, i està previst que es consensuï amb els joves usuaris de l’espai.

Pel que fa a l’Estartit, els projectes guanyadors són competències pròpies de l’EMD de l’Estartit i, per tant, serà aquesta institució l’encarregada d’executar-los. La millora del jardí de l’Escola Bressol Municipal Mar i Cel, amb un pressupost d’aproximadament 16.000 euros és el primer projecte a executar i, seguidament, s’haurà de realitzar la millora d’algunes voreres del nucli costaner, per fer-les més accessibles. A aquesta darrera proposta s’hi podran destinar un total de 24.000 euros.

La Comissió de Seguiment va valorar que l’estat de tramitació de les cessions de la UA 4E “Els Salats” no permetrien realitzar l’execució de la pista multiesportiva a l’aire lliure durant el 2022 i per tant, es va decidir executar els següents projectes que no tinguessin problemes urbanístics i que permetessin l’execució de la proposta dins el termini establert. (Aquesta circumstància ja estava prevista i s’avisava als participants que l’estat de tramitació d’aquesta parcel·la podria condicionar la seva realització).

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que «Els joves i els centres educatius del municipi són els principals beneficiaris d’enguany dels pressupostos participatius i estem molt contents que així sigui. Són projectes que ens permetran millorar equipaments públics ja existents o en projecció i que seran molt útils pels seus usuaris.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis