Avisos

La directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina visita el Museu de la Mediterrània

16.02.2022

El Museu de la Mediterrània ha rebut aquest matí la visita de la directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina de Sarajevo, Elma Hasimbegovi,c i del delegat del Govern de Catalunya als Balcans, Eric Hauck. Hasimbegovic es troba aquests dies a Catalunya convidada per la delegació de la Generalitat als Balcans amb l'objectiu de donar-li a conèixer els museus catalans i que pugui aprendre de les seves realitats i experiències.

El Museu de la Mediterrània és l'únic de fora de Barcelona que ha inclòs en el seu programa de treball. A Torroella de Montgrí ha estat rebuda per la regidora de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Pilar Valls; pel segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, i pel director del Museu, Gerard Cruset. Després de la benvinguda, han fet una visita per les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball on se li ha explicat quina és la proposta museogràfica i el model de gestió.

Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, ha valorat molt positivament aquesta visita i el fet que s'hagin fixat en el museu com a exemple, la qual cosa ho interpreta com un reconeixement a la feina que s'està fent. En relació amb els temes que han tractat, Elma Hasimbegovi, s'ha interessat especialment per la gestió econòmica i les fonts de finançament d'un museu local com el Torroella, i també per la funció que desenvolupa com a Museu de Suport Territorial.

Per la seva banda, Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, creu que aquests intercanvis són molt enriquidors i, entre d'altres coses, ha volgut transmetre-li la importància que té la cultura a Torroella de Montgrí com a element de cohesió social i de qualitat de vida. Per aquesta raó, a banda d'aprofundir en el model de gestió i funcions del Museu de la Mediterrània, també li han parlat del paper de la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casa, i de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans vol fomentar una cooperació entre el Museu d'Història de Bòsnia i Hercegovina a Sarajevo i la xarxa de museus d'història de Catalunya per intercanviar opinions i bones pràctiques (en gestió i planificació; comissariat). , preservació, promoció, interacció, educació, digitalització i recaptació de fons) i, en particular, dissenyar conjuntament un nou concepte per a l'exposició permanent de Sarajevo, que és l'intent més encertat de preservar la memòria i el sentit dels esforços extraordinaris que els ciutadans de la capital de Bòsnia van fer resistir una agressió feixista durant el setge de 1992-1996.

Catalunya i Bòsnia i Hercegovina mantenen estrets lligams de cooperació, col·laboració, resiliència i comprensió mútua en els darrers 30 anys, i valors molt arrelats basats en els drets humans i un patrimoni cultural divers com a eina fonamental contra l'odi, la ignorància, negació, desinformació i discriminació.

24.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla de serveis, d’assistència i cooperació als municipis del Baix Empordà, a... (Llegir més)

23.07.2024

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per arranjar la placeta de la Revista Emporion i ubicar-hi un nou parc municipal de salut de Torroella de... (Llegir més)

19.07.2024

Aquesta setmana ha entrat en servei la comunitat energètica local (CEL) de Torroella de Montgrí, alimentada per una instal·lació fotovoltaica... (Llegir més)

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis