Avisos

La directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina visita el Museu de la Mediterrània

16.02.2022

El Museu de la Mediterrània ha rebut aquest matí la visita de la directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina de Sarajevo, Elma Hasimbegovi,c i del delegat del Govern de Catalunya als Balcans, Eric Hauck. Hasimbegovic es troba aquests dies a Catalunya convidada per la delegació de la Generalitat als Balcans amb l'objectiu de donar-li a conèixer els museus catalans i que pugui aprendre de les seves realitats i experiències.

El Museu de la Mediterrània és l'únic de fora de Barcelona que ha inclòs en el seu programa de treball. A Torroella de Montgrí ha estat rebuda per la regidora de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Pilar Valls; pel segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, i pel director del Museu, Gerard Cruset. Després de la benvinguda, han fet una visita per les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball on se li ha explicat quina és la proposta museogràfica i el model de gestió.

Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, ha valorat molt positivament aquesta visita i el fet que s'hagin fixat en el museu com a exemple, la qual cosa ho interpreta com un reconeixement a la feina que s'està fent. En relació amb els temes que han tractat, Elma Hasimbegovi, s'ha interessat especialment per la gestió econòmica i les fonts de finançament d'un museu local com el Torroella, i també per la funció que desenvolupa com a Museu de Suport Territorial.

Per la seva banda, Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, creu que aquests intercanvis són molt enriquidors i, entre d'altres coses, ha volgut transmetre-li la importància que té la cultura a Torroella de Montgrí com a element de cohesió social i de qualitat de vida. Per aquesta raó, a banda d'aprofundir en el model de gestió i funcions del Museu de la Mediterrània, també li han parlat del paper de la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casa, i de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans vol fomentar una cooperació entre el Museu d'Història de Bòsnia i Hercegovina a Sarajevo i la xarxa de museus d'història de Catalunya per intercanviar opinions i bones pràctiques (en gestió i planificació; comissariat). , preservació, promoció, interacció, educació, digitalització i recaptació de fons) i, en particular, dissenyar conjuntament un nou concepte per a l'exposició permanent de Sarajevo, que és l'intent més encertat de preservar la memòria i el sentit dels esforços extraordinaris que els ciutadans de la capital de Bòsnia van fer resistir una agressió feixista durant el setge de 1992-1996.

Catalunya i Bòsnia i Hercegovina mantenen estrets lligams de cooperació, col·laboració, resiliència i comprensió mútua en els darrers 30 anys, i valors molt arrelats basats en els drets humans i un patrimoni cultural divers com a eina fonamental contra l'odi, la ignorància, negació, desinformació i discriminació.

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis