Avisos

La directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina visita el Museu de la Mediterrània

16.02.2022

El Museu de la Mediterrània ha rebut aquest matí la visita de la directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina de Sarajevo, Elma Hasimbegovi,c i del delegat del Govern de Catalunya als Balcans, Eric Hauck. Hasimbegovic es troba aquests dies a Catalunya convidada per la delegació de la Generalitat als Balcans amb l'objectiu de donar-li a conèixer els museus catalans i que pugui aprendre de les seves realitats i experiències.

El Museu de la Mediterrània és l'únic de fora de Barcelona que ha inclòs en el seu programa de treball. A Torroella de Montgrí ha estat rebuda per la regidora de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Pilar Valls; pel segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, i pel director del Museu, Gerard Cruset. Després de la benvinguda, han fet una visita per les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball on se li ha explicat quina és la proposta museogràfica i el model de gestió.

Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, ha valorat molt positivament aquesta visita i el fet que s'hagin fixat en el museu com a exemple, la qual cosa ho interpreta com un reconeixement a la feina que s'està fent. En relació amb els temes que han tractat, Elma Hasimbegovi, s'ha interessat especialment per la gestió econòmica i les fonts de finançament d'un museu local com el Torroella, i també per la funció que desenvolupa com a Museu de Suport Territorial.

Per la seva banda, Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, creu que aquests intercanvis són molt enriquidors i, entre d'altres coses, ha volgut transmetre-li la importància que té la cultura a Torroella de Montgrí com a element de cohesió social i de qualitat de vida. Per aquesta raó, a banda d'aprofundir en el model de gestió i funcions del Museu de la Mediterrània, també li han parlat del paper de la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casa, i de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans vol fomentar una cooperació entre el Museu d'Història de Bòsnia i Hercegovina a Sarajevo i la xarxa de museus d'història de Catalunya per intercanviar opinions i bones pràctiques (en gestió i planificació; comissariat). , preservació, promoció, interacció, educació, digitalització i recaptació de fons) i, en particular, dissenyar conjuntament un nou concepte per a l'exposició permanent de Sarajevo, que és l'intent més encertat de preservar la memòria i el sentit dels esforços extraordinaris que els ciutadans de la capital de Bòsnia van fer resistir una agressió feixista durant el setge de 1992-1996.

Catalunya i Bòsnia i Hercegovina mantenen estrets lligams de cooperació, col·laboració, resiliència i comprensió mútua en els darrers 30 anys, i valors molt arrelats basats en els drets humans i un patrimoni cultural divers com a eina fonamental contra l'odi, la ignorància, negació, desinformació i discriminació.

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis