Avisos

La directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina visita el Museu de la Mediterrània

16.02.2022

El Museu de la Mediterrània ha rebut aquest matí la visita de la directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina de Sarajevo, Elma Hasimbegovi,c i del delegat del Govern de Catalunya als Balcans, Eric Hauck. Hasimbegovic es troba aquests dies a Catalunya convidada per la delegació de la Generalitat als Balcans amb l'objectiu de donar-li a conèixer els museus catalans i que pugui aprendre de les seves realitats i experiències.

El Museu de la Mediterrània és l'únic de fora de Barcelona que ha inclòs en el seu programa de treball. A Torroella de Montgrí ha estat rebuda per la regidora de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Pilar Valls; pel segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, i pel director del Museu, Gerard Cruset. Després de la benvinguda, han fet una visita per les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball on se li ha explicat quina és la proposta museogràfica i el model de gestió.

Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, ha valorat molt positivament aquesta visita i el fet que s'hagin fixat en el museu com a exemple, la qual cosa ho interpreta com un reconeixement a la feina que s'està fent. En relació amb els temes que han tractat, Elma Hasimbegovi, s'ha interessat especialment per la gestió econòmica i les fonts de finançament d'un museu local com el Torroella, i també per la funció que desenvolupa com a Museu de Suport Territorial.

Per la seva banda, Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, creu que aquests intercanvis són molt enriquidors i, entre d'altres coses, ha volgut transmetre-li la importància que té la cultura a Torroella de Montgrí com a element de cohesió social i de qualitat de vida. Per aquesta raó, a banda d'aprofundir en el model de gestió i funcions del Museu de la Mediterrània, també li han parlat del paper de la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casa, i de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans vol fomentar una cooperació entre el Museu d'Història de Bòsnia i Hercegovina a Sarajevo i la xarxa de museus d'història de Catalunya per intercanviar opinions i bones pràctiques (en gestió i planificació; comissariat). , preservació, promoció, interacció, educació, digitalització i recaptació de fons) i, en particular, dissenyar conjuntament un nou concepte per a l'exposició permanent de Sarajevo, que és l'intent més encertat de preservar la memòria i el sentit dels esforços extraordinaris que els ciutadans de la capital de Bòsnia van fer resistir una agressió feixista durant el setge de 1992-1996.

Catalunya i Bòsnia i Hercegovina mantenen estrets lligams de cooperació, col·laboració, resiliència i comprensió mútua en els darrers 30 anys, i valors molt arrelats basats en els drets humans i un patrimoni cultural divers com a eina fonamental contra l'odi, la ignorància, negació, desinformació i discriminació.

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

06.11.2022

Ahir al vespre, a les 20.30 h, es va declarar un incendi en una habitació de la primera de la tres plantes de la residència Vila Montgrí, de... (Llegir més)

02.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduard Font i Coll, exjutge de pau (1974-2000) i Medalla del Montgrí... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis