Avisos

Lliurament dels XIII Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa

16.02.2022

El passat divendres es varen anunciar els guanyadors dels XIII Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa que organitzen el Museu de la Mediterrània i el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter.

En la modalitat de ciències socials el guanyador ha estat Xavier Solà Colomer per la seva proposta El segle del Barroc a Torroella de Montgrí (1599-1694): una vila de pagesos i artesans, mercaders i mariners, clergues i cònsols. La proposta de recerca de Xavier Solà aprofundeix en un segle encara força desconegut de la història de Torroella de Montgrí i aportarà documentació i contingut que fins ara no ha estat mai estudiat, fet que ha estat molt ben valorat pel jurat.

En la modalitat de ciències naturals els guanyadors han estat Gerard Mas Jiménez, Eduard Serrano Gras i Rafel Coma Bau per la seva proposta La conservació dels boscos de gorgònies a la reserva marina de les illes Medes davant el canvi climàtic: validació científica de la tècnica de poda de les branques mortes com a eina de gestió. El jurat el va seleccionar pel fet de ser un gran projecte que serà de gran utilitat per a la gestió del Parc Natural i servirà per validar científicament una metodologia que porta dos anys d'experimentació.

Els organitzadors dels premis de recerca valorem molt positivament tant la quantitat de propostes presentades, cinc en la modalitat de ciències socials i nou en la modalitat de ciències naturals, com la qualitat de totes elles.

L’acte va tenir lloc a l'Auditori de Can Quintana i va comptar amb la presència de l’alcalde, Jordi Colomí, i del president del Parc Natural, Marc Casadellà. Entre el públic també hi havia els familiars de Joan Torró i Cabratosa.

Jordi Colomí va destacar que «els premis de recerca Joan Torró i Cabratosa són un motor per crear nous continguts i fer avançar la investigació a casa nostra, i ens recorda la figura de Joan Torró i Cabratosa». Per la seva banda Marc Casadellà va remarcar també «el compromís del Parc Natural de seguir treballant per a la recerca una eina útil i eficaç per seguir gestionant de la millor de les maneres el territori».

L’acte es va iniciar amb la presentació d’un nou número de la col·lecció Recerca i Territori Cartografia musical del Montgrí: Casinos, cafès i societats recreatives del 1850 al 1950, d’Olga Taravilla. En aquest cas, la publicació és l’estudi que ha realitzat Taravilla com a guanyadora dels XII Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa. La publicació parteix de l’objectiu de documentar les actuacions i repertoris musicals que les societats recreatives, empreses i entitats diverses van programar als d’espais d’esbarjo, tant públics com privats de Torroella de Montgrí i els pobles veïns.

Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter convoquen bianualment els Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa amb l’objectiu d’afavorir la recerca al territori del massís del Montgrí, les Illes Medes i la plana del Baix Ter.Aquest premi està dotat amb 3.000 € en cada una de les seves modalitats i recompensa projectes de recerca inèdits del territori.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

04.05.2023

El menjador escolar que gestiona l'AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha revalidat per segon any consecutiu el certificat de qualitat... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

03.05.2023

L’alcalde, Jordi Colomí, i el regidor d’Esports, Genís Pigem, han participat aquest matí en l’acte inaugural del festival Escola i Esport... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis