Avisos

L'Ajuntament inicia la millora del clavegueram i dels carrers de Sobrestany

Es contempla la possibilitat d’aprofitar l'obra per sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable

14.02.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme les obres de renovació i millora de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany. Amb aquesta reivindicada actuació es posarà fi al problemes que patia el col·lector que recull les aigües residuals i pluvials dels habitatges del camí i connecta amb la xarxa de drenatge de Bellcaire. En nombroses ocasions, la xarxa quedava col·lapsada durant els episodis de pluja intensa, a conseqüència de filtracions del canal de regadiu que discorre en paral·lel. Aquesta entrada d’aigües blanques a la canalització provocava que el cabal d’entrada al bombament, situat a l’altre costat de la carretera GI-623, superés la capacitat dels equips. La situació empitjorava durant les temporades de regadiu, d’abril a octubre. 

S'està actuant en un tram de 250 metres, entre el carrer de l'Ovellaria i el punt de connexió amb la xarxa de sanejament de Bellcaire. L'actuació, doncs, també pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis. 

Les obres tenen un pressupost d’uns 123.000 euros i han rebut finançament a través del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. Els treballs tenen un termini de finalització de 2 mesos, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. 

L’afectació al camí es realitza per trams on s’haurà de tallar la circulació. Mentre es desenvolupin els treballs, s'intentarà alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. 

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que aprofitant l'obertura de les rases, l'Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar vàlvules que permetran sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable i minimitzar, així, les incidències que aquesta obra o altres circumstàncies, puguin comportar en el servei. En aquest sentit, Oliver, reconeix que l'Ajuntament és plenament conscient dels dèficits que presenta actualment el servei en aquest sector del municipi. Per aquesta raó, la setmana vinent mantindran una reunió responsables del govern municipal, tècnics municipals i l'empresa Agbar, concessionària del servei, per abordar com resoldre aquesta problemàtica i garantir un abastament amb qualitat i pressió.

Millora de carrers a Sobrestany
D'altra banda, avui s'han iniciat els treballs de millora dels carrers del nucli de Sobrestany que no estan asfaltats, una actuació també reivindicada en el Consell de Barri d'aquest sector. S’hi col·locarà sauló compactat de color marronós. Es preveu que tinguin una durada d'una setmana, sempre i quan les condicions climatològiques ho permetin. Durant les obres no es podrà aparcar ni circular en els carrers afectats, i es senyalitzarà oportunament mitjançant senyalització horitzontal.

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

04.05.2023

El menjador escolar que gestiona l'AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha revalidat per segon any consecutiu el certificat de qualitat... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis