Avisos

L'Ajuntament inicia la millora del clavegueram i dels carrers de Sobrestany

Es contempla la possibilitat d’aprofitar l'obra per sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable

14.02.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme les obres de renovació i millora de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany. Amb aquesta reivindicada actuació es posarà fi al problemes que patia el col·lector que recull les aigües residuals i pluvials dels habitatges del camí i connecta amb la xarxa de drenatge de Bellcaire. En nombroses ocasions, la xarxa quedava col·lapsada durant els episodis de pluja intensa, a conseqüència de filtracions del canal de regadiu que discorre en paral·lel. Aquesta entrada d’aigües blanques a la canalització provocava que el cabal d’entrada al bombament, situat a l’altre costat de la carretera GI-623, superés la capacitat dels equips. La situació empitjorava durant les temporades de regadiu, d’abril a octubre. 

S'està actuant en un tram de 250 metres, entre el carrer de l'Ovellaria i el punt de connexió amb la xarxa de sanejament de Bellcaire. L'actuació, doncs, també pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis. 

Les obres tenen un pressupost d’uns 123.000 euros i han rebut finançament a través del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. Els treballs tenen un termini de finalització de 2 mesos, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. 

L’afectació al camí es realitza per trams on s’haurà de tallar la circulació. Mentre es desenvolupin els treballs, s'intentarà alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. 

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que aprofitant l'obertura de les rases, l'Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar vàlvules que permetran sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable i minimitzar, així, les incidències que aquesta obra o altres circumstàncies, puguin comportar en el servei. En aquest sentit, Oliver, reconeix que l'Ajuntament és plenament conscient dels dèficits que presenta actualment el servei en aquest sector del municipi. Per aquesta raó, la setmana vinent mantindran una reunió responsables del govern municipal, tècnics municipals i l'empresa Agbar, concessionària del servei, per abordar com resoldre aquesta problemàtica i garantir un abastament amb qualitat i pressió.

Millora de carrers a Sobrestany
D'altra banda, avui s'han iniciat els treballs de millora dels carrers del nucli de Sobrestany que no estan asfaltats, una actuació també reivindicada en el Consell de Barri d'aquest sector. S’hi col·locarà sauló compactat de color marronós. Es preveu que tinguin una durada d'una setmana, sempre i quan les condicions climatològiques ho permetin. Durant les obres no es podrà aparcar ni circular en els carrers afectats, i es senyalitzarà oportunament mitjançant senyalització horitzontal.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

27.12.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

17.12.2022

Descobreix totes les activitats de Nadal a l'Agenda digital: http://www.agendatorroella.com   Descarrega't l'Agenda del mes de desembre en... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis