Aquest diumenge 13 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Ràdio, una efemèride que serveix per reivindicar, entre d’altres aspectes, la funció social d’aquest mitjà de comunicació.
Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí us volem animar a que compartiu amb tots nosaltres aquesta diada escoltant la nostra emissora municipal Ràdio Montgrí. Ho podeu fer al 107.1 FM o bé a través del recentment actualitzat streaming, un servei que ofereix els més elevats estàndards de qualitat d’àudio.
Programa especial
Escoltar la vostra emissora municipal és un gest de reconeixement que podem fer cada dia. Però diumenge tindrà un sentit especial. D’altra banda, l’emissora emetrà el programa especial commemoratiu Coses del directe (9:04 h i 19 h), produït per la Xarxa de Comunicació Local. Aquest programa vol posar en valor un dels punts forts de la ràdio i recollirà, a més, moments emotius o divertits que han passat en directe a més d'una vintena de ràdios locals. També inclourà reflexions de diversos periodistes sobre el valor del directe a la ràdio i les seves experiències i anècdotes. El programa està dirigit per Anna Murgadas Valldosera i Dídac Boza, i realitzat per Ivan López, de la Xarxa de Comunicació Local.
D’altra banda, durant tot el diumenge teniu una graella farcida d’espais i propostes per totes les edats i preferències: amb L’Hora del Conte, Cocodril Club, Moments d’Òpera, Torna-la a Tocar Sam, Chelsea Hotel, Trmndj’sSession, Ràdio Fórmula, entre d’altres.
Celebrem plegats el Dia Mundial de la Ràdio!
Dia Mundial de la Ràdio
El 13 de febrer va ser declarat el Dia Mundial de la Ràdio per part de la UNESCO l’any 2011, coincidint amb la data de creació l’any 1946 de la ràdio de les Nacions Unides. Des la UNESCO es creu que cal considerar a la ràdio com un mitjà de comunicació especialment apropiat per arribar a les comunitats allunyades i a les persones vulnerables. A més, és una plataforma per intervenir en el debat públic, independentment de quin sigui el nivell d'educació dels oients. La ràdio exerceix, així mateix, un paper important i específic en la comunicació en situacions d'emergència pel fet de ser un dels mitjans més assequible, accessible i pròxim, malgrat les noves tecnologies de la informació i la comunicació.