Avisos

Torroella de Montgrí s'adhereix al pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

07.02.2022

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Baix Empordà, el principal instrument per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l'orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

La regidora de Convivència, Roser Font, assegura que l'adhesió s'ha formalitzat perquè «creiem que encara queda molta feina a fer en polítiques i accions que, sumades a les que ja es fan a per la igualtat entre homes i dones, fomentin el respecte i impulsin el reconeixement de drets a les persones LGTBI.»

Font argumenta que «aquest pla comarcal té molt valor perquè surt d’una diagnosi de la situació actual i aporta moltes eines de lluita contra la discriminació per raons de gènere i diversitat sexual i, sobretot, perquè ens permetrà fer-ho de forma coordinada amb les altres poblacions de la comarca». En aquest sentit, recorda que ja s’ha creat un grup de treball per coordinar i impulsar polítiques públiques que arribin a tota la ciutadania amb l’objectiu de treballar contra la discriminació i les desigualtats.

El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, a través del Servei d’Atenció Integral del Baix Empordà i la col·laboració dels SAIS  de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. Ha estat un procés on ha participat personal tècnic de les administracions de la comarca, les entitats Emporderats, Lo Relacional,  grups feministes i aliats de la comarca i ciutadania en general des del mes de desembre del 2019.

A la comarca del Baix Empordà és la primera vegada que s’impulsa un pla com aquest. Està adreçat a tota la ciutadania i no exclusivament a les persones LGTBI. Inclou actuacions que es desplegaran a la comarca fins al 2024.

El Pla contempla diferents eixos d'intervenció, com compromís institucional adreçat a l’Administració i d'altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGBTIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós.

El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis