Avisos

L’Espai Ter i el Festival de Torroella acullen els preparatius de la gira d’una de les formacions musicals més destacades d'Europa

El prestigiós director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble assajen la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach

26.01.2022

En el marc del conveni de col·laboració entre el Festival de Música de Torroella i l'Auditori Espai Ter, l'equipament acull, des d'avui i fins divendres, els assajos preparatoris de l'estrena, aquest dissabte, al Palau de la Música (20 h), de la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach, a càrrec del reconegut director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble. El de dissabte serà, segons la crítica un dels concerts més destacats de la temporada a Catalunya. Per al nostre municipi, per al Festival i per a l'Espai Ter és un honor i un privilegi que aquesta reconegudíssima formació estigui preparant el concert a la nostra vila.

Sobre Hengelbrock i les seves formacions

Thomas Hengelbrock és un dels artistes més versàtils i interessants de la seva generació. Va fundar el Balthasar Neumann Chor & Ensemble, dues formacions de primera línia en la interpretació de música històricament informada, amb què gaudeix d’èxit internacional ja fa més de vint-i-cinc anys. Com a descobridor entusiasta i inspirador de música, es dedica a un repertori que comprèn des de la música antiga, passant pels segles XIX i XX, fins a les obres contemporànies i abasta tots els gèneres. A través dels seus projectes, acosta al públic composicions gairebé oblidades o permet la revaloració del repertori estàndard. Els seus programes de concert, que inclouen diverses èpoques, són llegendaris, sovint revelen afinitats musicals sorprenents i presenten amb creativitat els temes seleccionats.

El Balthasar Neumann Chor és un dels conjunts vocals més destacats del panorama internacional. La revista «Gramophone» va atribuir-li la condició de ser un dels “millors cors del món”. Ja sigui música del segle XVII o contemporània, el cor sempre es basa en la passió i en una profunda comprensió de la música. Recupera, amb gran èxit, tresors musicals, presenta obres conegudes des de perspectives noves i també entrellaça la música amb altres formes d’expressió, com la literatura o la dansa. Els seus cantants poden ser degustats no solament des dels rengles del cor, sinó també com a solistes. La qualitat artística, la versatilitat i la passió del Balthasar Neumann Chor marquen pauta internacional. Per això és convidat a actuar a les sales de concerts més prestigioses i als festivals més importants.

Per la seva banda, el Balthasar Neumann Ensemble és considerat com una de les principals orquestres del món de la interpretació històricament informada. Fundada el 1995, continua obrint noves perspectives de la música de diverses èpoques, des del Barroc primerenc fins a la música moderna. Els seus membres encarnen la idea d’Europa: els músics provenen de vint-i-cinc països diferents en els seus projectes. Té un repertori que abasta obres conegudes, però també posa llum a peces gairebé oblidades i en presenta d’altres completament noves.

La gira d'aquesta prestigiosa formació comença al Palau de la Música Catalana el 29 de gener i segueix el 30 a l'Auditorio Nacional de Madrid, l'1 de febrer a Freiburg de Bisgonia (Alemanya), el 2 a Luxemburg, el 3 a Dortmund (Alemanya) i acaba el 4 a Hamburg.

Més informació sobre el concert: https://www.palaumusica.cat/ca/balthasar-neumann-chor-ensemble-hengelbrock_886627

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

27.12.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

17.12.2022

Descobreix totes les activitats de Nadal a l'Agenda digital: http://www.agendatorroella.com   Descarrega't l'Agenda del mes de desembre en... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis