Avisos

Balanç positiu del 2021 malgrat no haver tingut una temporada turística normal

El turisme català representa el gruix dels visitants a la destinació Torroella-Estartit-Illes Medes

Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021

25.01.2022

L'any 2021 va ser una bona temporada turística a Torroella i l'Estartit malgrat que la incertesa provocada per la Covid-19 faci que no es pugui considerar encara una temporada normal.

L'Àrea de Turisme ha presentat aquesta setmana via vídeoconferència la memòria anual en la qual s'han explicat al sector turístic local les principals xifres que deixa l'any passat.

La pandèmia fa caure les consultes a l'Oficina de Turisme

L'Oficina de Turisme va atendre l'any 2021 26.663 consultes, de les quals 5.257 van ser a Torroella de Montgrí. La pandèmia va provocar un descens en més de 14.700 consultes respecte de l'any 2020.

La majoria d'aquestes consultes, 23.753, van ser presencials mentre que 1.980 van ser telefòniques i 980 a través de xarxes socials o correu electrònic.

 La importància del turisme de proximitat

Pel que fa a les nacionalitats el turisme català va ser el més present a la destinació amb un 44% del total seguit del francès amb un 27%. Pel que fa al turisme de l'Estat Espanyol les comunitats autònomes que més interès van tenir en la destinació van ser el País Basc (42% del total), Madrid (14% del total) i Navarra (13% del total).

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, s'ha felicitat per haver treballat el turisme familiar i de proximitat com a destinació turística, i que això ha permès estar "millor preparats" que altres destinacions i "no patir tant com altres llocs".

Incrementa l'interès de les rutes a peu i en bici

D'entre les consultes realitzades cal destacar l'increment en un 61% de la demanda de rutes a peu i en bici.

Pel que fa a les incidències a les platges l'any 2021 hi va haver 617 assistències per picades de medusa, insectes, petites ferides o insolacions i cremades; es van resoldre 2.135 incidències amb animals, banyistes, embarcacions o mesures de seguretat per prevenir la Covid; i es van fer 46 rescats.

 El futur passa pel Pla de Sostenibilitat Turística

La presentació de la memòria turística 2021 també va servir per fer una pinzellada del Pla de Sostenibilitat Turística. Un ambiciós projecte estratègic municipal per valor de més de tres milions d'euros que vol consolidar i donar un nou impuls a la regeneració de la destinació i que forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística promoguts pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme Espanyol.

Aquest pla va ser presentat el divendres passat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) davant d’una àmplia representació de tècnics i responsables polítics d’altres destinacions i de municipis que també estan implementant plans de sostenibilitat.

Amb una inversió global de 3,6 milions d’euros, el pla de Torroella de Montgrí és el més ben dotat dels 16 que va escollir el ministeri en la convocatòria, a la qual s’hi van presentar 154 destinacions turístiques. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant fins al 2023.

Un pla que pel batlle, Jordi Colomí, "no és el final de res sinó el principi de moltes coses" perquè "els destins que tenen el territori més respectat i protegit són els que funcionen millor".

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

06.11.2022

Ahir al vespre, a les 20.30 h, es va declarar un incendi en una habitació de la primera de la tres plantes de la residència Vila Montgrí, de... (Llegir més)

02.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduard Font i Coll, exjutge de pau (1974-2000) i Medalla del Montgrí... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis