Avisos

Balanç positiu del 2021 malgrat no haver tingut una temporada turística normal

El turisme català representa el gruix dels visitants a la destinació Torroella-Estartit-Illes Medes

Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021

25.01.2022

L'any 2021 va ser una bona temporada turística a Torroella i l'Estartit malgrat que la incertesa provocada per la Covid-19 faci que no es pugui considerar encara una temporada normal.

L'Àrea de Turisme ha presentat aquesta setmana via vídeoconferència la memòria anual en la qual s'han explicat al sector turístic local les principals xifres que deixa l'any passat.

La pandèmia fa caure les consultes a l'Oficina de Turisme

L'Oficina de Turisme va atendre l'any 2021 26.663 consultes, de les quals 5.257 van ser a Torroella de Montgrí. La pandèmia va provocar un descens en més de 14.700 consultes respecte de l'any 2020.

La majoria d'aquestes consultes, 23.753, van ser presencials mentre que 1.980 van ser telefòniques i 980 a través de xarxes socials o correu electrònic.

 La importància del turisme de proximitat

Pel que fa a les nacionalitats el turisme català va ser el més present a la destinació amb un 44% del total seguit del francès amb un 27%. Pel que fa al turisme de l'Estat Espanyol les comunitats autònomes que més interès van tenir en la destinació van ser el País Basc (42% del total), Madrid (14% del total) i Navarra (13% del total).

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, s'ha felicitat per haver treballat el turisme familiar i de proximitat com a destinació turística, i que això ha permès estar "millor preparats" que altres destinacions i "no patir tant com altres llocs".

Incrementa l'interès de les rutes a peu i en bici

D'entre les consultes realitzades cal destacar l'increment en un 61% de la demanda de rutes a peu i en bici.

Pel que fa a les incidències a les platges l'any 2021 hi va haver 617 assistències per picades de medusa, insectes, petites ferides o insolacions i cremades; es van resoldre 2.135 incidències amb animals, banyistes, embarcacions o mesures de seguretat per prevenir la Covid; i es van fer 46 rescats.

 El futur passa pel Pla de Sostenibilitat Turística

La presentació de la memòria turística 2021 també va servir per fer una pinzellada del Pla de Sostenibilitat Turística. Un ambiciós projecte estratègic municipal per valor de més de tres milions d'euros que vol consolidar i donar un nou impuls a la regeneració de la destinació i que forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística promoguts pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme Espanyol.

Aquest pla va ser presentat el divendres passat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) davant d’una àmplia representació de tècnics i responsables polítics d’altres destinacions i de municipis que també estan implementant plans de sostenibilitat.

Amb una inversió global de 3,6 milions d’euros, el pla de Torroella de Montgrí és el més ben dotat dels 16 que va escollir el ministeri en la convocatòria, a la qual s’hi van presentar 154 destinacions turístiques. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant fins al 2023.

Un pla que pel batlle, Jordi Colomí, "no és el final de res sinó el principi de moltes coses" perquè "els destins que tenen el territori més respectat i protegit són els que funcionen millor".

24.05.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

17.05.2022

 El proper dijous 19 de maig s'obre el període d'inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d'estiu que coordinen l'Ajuntament de... (Llegir més)

17.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per triar la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el cartell... (Llegir més)

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà,... (Llegir més)

12.05.2022

Torroella de Montgrí dedicarà monogràficament la quarta edició de les Jornades de Memòria Històrica Local, que organitza el Museu de la... (Llegir més)

12.05.2022

Cala Montgó ha revalidat un any més la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i els seus serveis.  La Fundació... (Llegir més)

11.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha participat en la segona Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà que s’ha celebrat... (Llegir més)

11.05.2022

L'alcalde de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, ha... (Llegir més)

09.05.2022

El projecte Camins Escolars Segurs de Torroella de Montgrí incorporarà elements del que es coneix com a "urbanisme tàctic" per tal d'extremar al... (Llegir més)

02.05.2022

Benvolguts pares i mares, Us informem que properament s’obre el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2022-2023 a... (Llegir més)

eventis