Avisos

L’Ajuntament presenta el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella i l’Estartit a Fitur

La responsable tècnica del programa estatal el qualifica com a model i destaca la trajectòria municipal en polítiques turístiques i mediambientals

24.01.2022

Torroella de Montgrí-L’Estatit-Illes Medes va presentar divendres, a Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, el Pla de Sostenibilitat Turística 2021-2023, davant d’una àmplia representació de tècnics i responsables polítics d’altres destinacions i de municipis que també estan implementant plans de sostenibilitat. La presentació es va fer a l’estand de Catalunya i va anar a càrrec de l’alcalde, Jordi Colomí; de la gerent i responsable de l’Àrea de Turisme, Lídia Alonso, i de la responsable en cap del Servicio de Planes de Producto del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo de l’Estat, Maria Belén López.   

Amb una inversió global de 3,6 milions d’euros, el pla de Torroella de Montgrí és el més ben dotat dels 16 que va escollir el ministeri en la convocatòria, a la qual s’hi van presentar 154 destinacions turístiques. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant fins al 2023. Està impulsat per l’Ajuntament, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, una iniciativa que compta amb la participació de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació. A Torroella de Montgrí i l’Estartit també compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

L’alcalde ha valorat molt positivament l’oportunitat de poder presentar el pla en el marc d’una de les fires turístiques més importants del món, i de poder-ho fer, a més, conjuntament amb una de les màximes responsables del programa a nivell estatal. També s’ha mostrat molt satisfet de la rebuda que van tenir i la bona valoració que es fa, en conjunt, del pla que s’està executant a Torroella i a l’Estartit.

Durant la seva intervenció, l’alcalde va destacar que el municipi es trobava en un moment idoni per iniciar un salt de qualitat, tant en la qualitat urbana dels carrers, places, zones verdes i passejos; com en les noves fórmules per entendre la promoció turística, cercant nous mercats més dinàmics, allargant les temporades, millorant tota la promoció com smart city, entre d’altres. L’alcalde va recordar l’esforç que ha fet el municipi durant molts anys, per recuperar i valoritzar el seu territori, el seu patrimoni històric i cultural, amb unes polítiques urbanístiques clarament protectores de l’espai natural, així com també per gener serveis i equipaments públics i socials. L’alcalde va reiterar que aquest pla era una importantíssima eina per fer el salt de qualitat proposat i que no representava un final de res, sinó el començament d’un nou procés.

Per la seva banda, la gerent del pla, Lídia Alonso, va explicar amb detall els sis àmbits d’actuació i els projectes programats, entre els quals hi ha la millora urbana de l’Estartit, la millora i unificació dels equipaments de les platges o la rehabilitació de can Castells, un equipament municipal emplaçat a la plaça de la Vila, on s’hi ubicarà l’Oficina de Turisme de Torroella, l’àrea de Promoció Econòmica, la seu de l’associació de comerciants  i Ràdio Montgrí.

Per la seva banda, Belén López va posar en valor la iniciativa municipal i va definir el Pla de Sostenibilitat de Torroella de Montgrí i l’Estartit com a model. En va destacar pel seu plantejament i la història del municipi en relació amb les polítiques turístiques, ambientals i urbanístiques des de fa gairebé quatre dècades. López és la tècnica que té assignat el pla de Torroella i l’Estartit per realitzar-ne la seva supervisió.

24.05.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

17.05.2022

 El proper dijous 19 de maig s'obre el període d'inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d'estiu que coordinen l'Ajuntament de... (Llegir més)

17.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per triar la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el cartell... (Llegir més)

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà,... (Llegir més)

12.05.2022

Torroella de Montgrí dedicarà monogràficament la quarta edició de les Jornades de Memòria Històrica Local, que organitza el Museu de la... (Llegir més)

12.05.2022

Cala Montgó ha revalidat un any més la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i els seus serveis.  La Fundació... (Llegir més)

11.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha participat en la segona Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà que s’ha celebrat... (Llegir més)

11.05.2022

L'alcalde de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, ha... (Llegir més)

09.05.2022

El projecte Camins Escolars Segurs de Torroella de Montgrí incorporarà elements del que es coneix com a "urbanisme tàctic" per tal d'extremar al... (Llegir més)

02.05.2022

Benvolguts pares i mares, Us informem que properament s’obre el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2022-2023 a... (Llegir més)

eventis