Avisos

La plaça Jacques Cousteau es convertirà en un potent epicentre cívic i de lleure de l'Estartit

L'Ajuntament projecta una important intervenció de millora urbana i mobilitat sostenible a l'Estartit, amb una inversió de 850.000 euros

Plaça Jacques Cousteau
Plaça Jacques Cousteau
Plaça Jacques Cousteau
Plaça Jacques Cousteau
Urbantizació Els Griells
Urbantizació Els Griells
Urbantizació Els Griells
Urbantizació Els Griells
Urbantizació Els Griells
Urbantizació Els Griells

14.12.2021

L'emblemàtica plaça Jacques Cousteau, de l'Estartit, es transformarà en un dels epicentres cívics, culturals i de lleure de l'Estartit. Aquest és un dels espais públics inclosos en el Projecte de millora urbana i mobilitat sostenible de l'Estartit, que l'Ajuntament executarà en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella i l'Estartit (2021-2023). L'Ajuntament ja disposa del projecte bàsic d'aquesta ambiciosa actuació i properament encarregarà el projecte tècnic, previ a l'execució de l'obra, que s'iniciarà l'any vinent i acabarà el 2023. Es preveu una inversió global de 850.000 euros.

D'acord amb la memòria, la plaça Jacques Cousteau, actualment en un estat notable de degradació, es remodelarà integralment i esdevindrà un espai de gran qualitat urbana, tant funcional com estètica, que incorporarà un bon nombre d'elements de lleure: jocs infantils, circuit i jocs pintats a terra per als més petits, dues pistes de petanca, un pèrgola, una zona de calistenia i un skatebowl amb grades. D'altra banda, hi haurà un ampli espai de 990 m2, que permetrà acollir concerts, teatre, cinema a l'aire lliure, fires, i altra mena d'esdeveniments públics. Aquesta gran plaça, de 4.100 m2, malgrat el seu magnífic emplaçament, es troba totalment infrautilitzada i en mal estat de conservació, situació que es vol revertir des de l'Ajuntament.

L’alcalde, Jordi Colomí, assegura que «per la seva localització i tamany es una plaça ideal com a centre d’activitats i lleure per al poble i també per als visitants. La idea és revitalitzar-la, aconseguir que es faci servir durant tot l’any i per públics de totes les edats. Millorar la plaça millorarà l’entorn i així es podrà revertir la tendència de degradació actual. La idea és que la nova arquitectura, amb oferta d’activitats de descans i lúdicesportives atregui el jovent de les escoles i veïns i veïnes, i al mateix temps sigui un element per fer poble, amb activitats com concerts, espectacles, gegants, fires, etc. i fomentar la cohesió social.»

Millora de zones verdes als Griells
Amb la mateixa finalitat, també s'intervindrà en 3 zones verdes dels Griells, que es dignificaran (jardineria, il·luminació, mobiliari i estètica en general) i es dotaran d'equipaments de lleure per a diferent tipologia d'usuari: zona de patinatge, parc biosaludable i escalada per nens, pista de bàsquet, pista de petanca.

Les zones on s’intervindrà estan situades entre els carrer Dàlia, Camèlia i Av. de les Flors; entre els carrers Orquídea, Camèlia i Hortènsia i entre els carrers Dàlia, Camèlia i Hortènsia

Carril bici
Paral·lelament a aquestes millores en espais públics, s'implementarà un carril bici per promoure la mobilitat sostenible i connectar el màxim nombre d'espais públics entre si i amb la resta de punts de gran interès, com l'accés a la platges, la zona portuària, el nucli comercial i històric. A l'Estartit existeix una petita xarxa de carril bici segregada del transit rodat, però és inconnexa i en alguns trams està mal dimensionada. Es replantejarà integralment i es crearan nous trams, al carrer de la Pletera i al carrer del Freu. Aquesta nova xarxa donarà continuïtat a la via verda que ve de Torroella i també connectarà el futur espai de benvinguda i d'estacionament dissuassori que es projecta a l'entrada de l'Estartit, concretament al solar descampat que delimita amb la carretera de Torroella, el carrer de Marcel·lí Audivert i el carrer del Freu.

Nou atractiu per a residents i visitants
Amb aquest projecte de millora urbana i mobilitat sostenible, es pretén dotar l’Estartit d’un nou atractiu, tant per al resident com per al turista. Aquestes activitats no només complementaran l'oferta que ja ofereix l’Estartit a l’estiu, sinó que dotarà el poble d’un nou atractiu fora de temporada per tots aquells visitants que volen passar ponts o caps de setmana en un entorn rodejat de natura i amb activitats lúdic-esportives públiques. La intenció és que els ciutadans, de totes les edats, disposin de zones públiques on poder realitzar activitats, lúdiques, esportives i de descans a l’aire adaptades a les demandes actuals.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis