Avisos

Torroella de Montgrí acull divendres la 21a edició de Pomatec, la jornada tècnica de la poma a Catalunya

23.11.2021

Després de l'aturada obligada per la irrupció de la Covid-19, l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí organitzen una nova edició de Pomatec sota el títol «Producció, sostenibilitat , eficiència, comerç, consum i salut». Se celebrarà aquest divendres 26 de novembre, al Cinema Montgrí, de les 9 a les 13.30 h, en el marc de la 627a Fira de Sant Andreu.

Pomatec arriba a la 21a edició i ja ha esdevingut la jornada tecnicoeconòmica, de referència a Catalunya, dedicada al cultiu de la poma i la seva comercialització. Amb aquesta trobada sectorial, els organitzadors pretenen fomentar el màxim coneixement sobre la poma i donar respostes a les preguntes i inquietuds dels assistents. Per al regidor de Món Rural i Fira de Sant Andreu, de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Genís Pigem, aquest és un acte molt important per al municipi, per a la fira i per reforçar la capitalitat del Baix Ter en l'àmbit de la producció de poma a Catalunya. Per aquests motiu, des de l'ajuntament se li dóna el màxim suport i es valora molt positivament que es pugui celebrar en el marc de la fira.

Consulteu aquí el programa

Pomatec comptarà enguany amb la presència de Montse Baró, nomenada en el càrrec recentment i primera dona presidenta d'Afrucat; Jordi Colomí, alcalde de  Torroella de Montgrí; i diverses personalitats relacionades amb el sector de l'agricultura, el comerç i el consum de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Una de les ponències centrals serà la que pronunciarà Philipe Binard, president de Freshfel, que actualitzarà les previsions del sector per a Europa. A continuació es farà una taula rodona de comercialització, moderada per Joan Serentill, president de poma i pera de Fepex i president del Comitè de poma i pera d'Afrucat; amb Vincent Guérin, responsable d'assumptes econòmics de l'Association Nationale pomme-poire de França; Fabio Zanesco, director comercial de VIP, d'Itàlia; Ignasi Argilés, director de producció i comerç de Nufri, d'Espanya; i Josep Maria Cornell, gerent de Girona Fruits; de Catalunya.

Altres temes que es tractaran al Pomatec 2021 seran «La nova PAS, producció agrària sostenible, un pas més enllà de la producció integrada»; «Les PAC i els ecoesquemes. Reflexions estratègiques i dubtes raonables»; «El consumidor post-Covid, un desconegut? El comprador de fruites i verdures s'enfronta a un nou escenari»; i «Fakenews a l'alimentació: ciència versus postveritat».

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis