Arrenca la segona edició del cicle de pensament i debat «Filosofia a l'Àgora»

29.10.2021

Dolors Bramon (Banyoles, 1943), doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona, serà l'encarregada d'obrir la segona edició del cicle de reflexió, pensament i debat «Filosofia a l'Àgora», que organitza l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Bramon oferirà demà dissabte, 30 d'octubre, a les 12 h, al Museu de la Mediterrània, una xerrada sota el títol «Moros i catalans, el nostre passat islàmic».

El cicle d'enguany comptarà amb quatre sessions més, de les quals se n'han programat dues. La següent serà el dissabte 4 de desembre, a les 12 h, el  torroellenc  Joan Surroca presentarà el seu llibre Com salvar-nos amb el planeta. Es tracta d'una obra que es va editar per primera vegada l'any 2009 i s'ha reeditat i revisat aquest 2021. En aquest llibre, editat per l'Associació Agenda Llatinoamericana de Comarques Gironines, es tracten temes relacionat amb la sostenibilitat, el decreixement i el canvi climàtic.

La tercera sessió s'ha programat per al dissabte 29 de gener, a les 12 h, i anirà a càrrec de Thubten Wangchen (Casa del Tibet de BCN) i Jaume Angelats (rector de Cadaqués), que parlaran d'espiritualitat, budisme i creativitat.

«Filosofia a l'Àgora» és una nova proposta coordinada per l'Àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que en la seva primera edició va tenir molt bona acollida. La iniciativa parteix de la voluntat d'apropar a la ciutadania coneixements i debats sobre temàtiques diverses i fer-ho en un espai obert, a la via pública, seguint l'exemple de l'antiga Grècia, on l'àgora era el centre cultural, comercial i polític de les seves ciutats, les polis. Aquest va ser l'espai per excel·lència on van difondre el seu pensament els grans filòsofs de l'època. Per aquesta raó, les sessions de Filosofia a l'Àgora es fan a la plaça de la Vila, per bé que la de demà es farà excepcionalment a l'auditori del Museu de la Mediterrània.

27.01.2022

La Penya Barcelonista Montgrí i Comarca ha renovat el seu suport a l'Auditori Teatre Espai Ter mitjançant la renovació de l'acord que el vincula... (Llegir més)

25.01.2022

L'any 2021 va ser una bona temporada turística a Torroella i l'Estartit malgrat que la incertesa provocada per la Covid-19 faci que no es pugui... (Llegir més)

21.01.2022

El dimarts 1 de febrer es reprendran les activitats dirigides organitzades des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament. Després d’un mes de... (Llegir més)

21.01.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està condicionant una parcel·la municipal situada darrere del tanatori, per tal de posar-la a disposició... (Llegir més)

19.01.2022

Demà, dijous 20 de gener, es realitzarà una batuda de senglar a les dues motes del riu Ter i també una cacera d'ànecs collverds al tram final del... (Llegir més)

18.01.2022

La brigada municipal està treballant en l'adequació de l’antic taller del convent de les Clarisses, com a espai juvenil. Amb aquest nou... (Llegir més)

12.01.2022

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

14.01.2022

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament ha autoritzat un tall de carrer a l’alçada del carrer Codina, 39 que afectarà la circulació... (Llegir més)

13.01.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha volgut fer una pas més en la millora de la gestió dels residus municipals instal·lant, recentment, cinc... (Llegir més)

11.01.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar en el darrer Ple una moció institucional d'adhesió al manifest de la plataforma Somescola.cat i de... (Llegir més)

10.01.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha celebrat aquest matí un acte institucional per oficialitzar el relleu de Narcís Coll per Josep Maria... (Llegir més)

08.01.2022

Continua la vacunació sense cita prèvia a Torroella de Montgrí durant aquest mes de gener. Cada dilluns entre les 16:00 i les 20.00 es posen... (Llegir més)

06.01.2022

La Policia Local de Torroella de Montgrí informa que entre el 10 i el 13 de Gener del 2022 hi haurà talls de circulació al Carrer del Carme a... (Llegir més)

eventis