Avisos

Arrenca la segona edició del cicle de pensament i debat «Filosofia a l'Àgora»

29.10.2021

Dolors Bramon (Banyoles, 1943), doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona, serà l'encarregada d'obrir la segona edició del cicle de reflexió, pensament i debat «Filosofia a l'Àgora», que organitza l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Bramon oferirà demà dissabte, 30 d'octubre, a les 12 h, al Museu de la Mediterrània, una xerrada sota el títol «Moros i catalans, el nostre passat islàmic».

El cicle d'enguany comptarà amb quatre sessions més, de les quals se n'han programat dues. La següent serà el dissabte 4 de desembre, a les 12 h, el  torroellenc  Joan Surroca presentarà el seu llibre Com salvar-nos amb el planeta. Es tracta d'una obra que es va editar per primera vegada l'any 2009 i s'ha reeditat i revisat aquest 2021. En aquest llibre, editat per l'Associació Agenda Llatinoamericana de Comarques Gironines, es tracten temes relacionat amb la sostenibilitat, el decreixement i el canvi climàtic.

La tercera sessió s'ha programat per al dissabte 29 de gener, a les 12 h, i anirà a càrrec de Thubten Wangchen (Casa del Tibet de BCN) i Jaume Angelats (rector de Cadaqués), que parlaran d'espiritualitat, budisme i creativitat.

«Filosofia a l'Àgora» és una nova proposta coordinada per l'Àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que en la seva primera edició va tenir molt bona acollida. La iniciativa parteix de la voluntat d'apropar a la ciutadania coneixements i debats sobre temàtiques diverses i fer-ho en un espai obert, a la via pública, seguint l'exemple de l'antiga Grècia, on l'àgora era el centre cultural, comercial i polític de les seves ciutats, les polis. Aquest va ser l'espai per excel·lència on van difondre el seu pensament els grans filòsofs de l'època. Per aquesta raó, les sessions de Filosofia a l'Àgora es fan a la plaça de la Vila, per bé que la de demà es farà excepcionalment a l'auditori del Museu de la Mediterrània.

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis